Honderdste Hans Anders opent dit weekend de deuren | RetailDetail

Honderdste Hans Anders opent dit weekend de deuren

Honderdste Hans Anders opent dit weekend de deuren

Op 12 november opent in Antwerpen het honderdste Belgische filiaal van de Nederlandse keten Hans Anders zijn deuren. Ook volgend jaar gaat de expansie van de optiekketen in België gewoon verder.

10 openingen in 2017

De nieuwe vestiging van Hans Anders komt er in de Stadsfeestzaal in Antwerpen.

 

Hans Anders werd in 1982 onder de doopvont gehouden in Nederland, nadat vier ondernemers besloten om een optiekketen te starten waar de prijzen minder hoog waren. Ze vonden immers dat opticiens te hoge marges opstreken bij de verkoop van een bril.

 

Amper een jaar later werd al de oversteek gemaakt naar België, met de opening van een eerste filiaal in Antwerpen. Sindsdien is het aantal filialen in België gestaag gegroeid. Dit jaar openden al tien nieuwe filialen de deuren en ook voor volgend jaar staan er al tien nieuwe openingen gepland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.