Hudson’s Bay dan toch in gesprek over Galeria Kaufhof | RetailDetail

Hudson’s Bay dan toch in gesprek over Galeria Kaufhof

Hudson’s Bay dan toch in gesprek over Galeria Kaufhof
Shutterstock.com

Mogelijk is er een alliantie in de maak tussen de twee grootste Duitse warenhuisketens. Het Canadese Hudson’s Bay, eigenaar van Kaufhof, praat opnieuw met Signa Holding, dat in 2014 Karstadt overnam.

 

Joint venture

Signa Holding, het investeringsfonds van de Oostenrijkse zakenman René Benko, had begin dit jaar een bod gedaan van drie miljard euro op Galeria Kaufhof. Toen vond Hudson's Bay het bod op de grootste warenhuisgroep van Duitsland, ook de eigenaar van de zestien Belgische Galeria Inno-warenhuizen, te laag.

 

Volgens insiders praten beide partijen nu over een joint venture, waarbij Karstadt een participatie van 51% zou nemen in Kaufhof (met een optie op een volledige overname later)  en ook de helft van het vastgoed zou kopen. Een deal zou voor de komende weken kunnen zijn. Op de Duitse markt zou dit leiden tot een opmerkelijke alliantie tussen twee directe concurrenten, die bovendien in heel wat steden vlakbij elkaar gevestigd zijn. Er wordt al gevreesd voor winkelsluitingen en ontslagen.

 

Hudson’s Bay kampt met oplopende verliezen, vooral in Europa, en werkt aan een herpositionering om beter gewapend te zijn tegen de groei van e-commerce. In de Verenigde Staten verkocht het concern zijn outlet-webshop Gilt aan concurrent Rue La La en sloot het verschillende vestigingen van zijn Amerikaanse keten Lord & Taylor. Ook in Europa pakt de retailer zijn kostenstructuur aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.

Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik

04/07/2018

Jack Ma, oprichter en voorzitter van de Chinese internetreus Alibaba, heeft een mogelijke investering in Luik besproken met premier Charles Michel. Na afloop was Ma vaag, Michel legt de bal bij het bedrijf.