Hudson’s Bay kent opnieuw verlies

Hudson’s Bay kent opnieuw verlies
njene / Shutterstock.com

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay moest in het afgelopen derde kwartaal opnieuw een verlies optekenen: in dit kalenderjaar leed de eigenaar van Galeria Inno in totaal al een verlies van ruim een kwart miljard euro.

Tegenvallers

Het is voor de retailer het derde kwartaal met tegenvallende cijfers: Hudson’s Bay leed in het afgelopen kwartaal een verlies van 125 miljoen Canadese dollar (88 miljoen euro). Vorig jaar kon er nog een nettowinst van 12 miljoen euro worden genoteerd.

 

De omzet in de bestaande winkels daalde met 4%, maar door nieuwe overnames in onder meer Europa klom de omzet toch met bijna 30% naar 3,3 miljard Canadese dollar. Voornaamste oorzaak van de mindere resultaten zijn de dalende verkopen van discountformule Saks OFF 5TH in de Verenigde Staten.

 

Starten in Nederland

De winkelketen uit Toronto wil in de loop van komend jaar in Nederland starten in de eerste winkelpanden van het vroegere V&D. Het gaat om locaties in Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden, Tilburg, Utrecht en Zwolle. In de Domstad was afgelopen mei nog sprake van vestiging in winkelcentrum De Planeet, maar volgens recente berichten wil Hudson’s Bay in Utrecht samen met Primark beginnen in het voormaligeV&D-pand in Hoog Catharijne.  

 

Er zijn tot nu toe huurovereenkomsten gesloten voor dertien locaties. De retailer heeft plannen om over twee jaar met in totaal twintig winkels van Hudson’s en ook van discountformule Saks OFF 5TH actief te zijn in Nederland. De keten wil 300 miljoen euro, afkomstig van de verhuurders, voor de Nederlandse start investeren.

 

Hudson’s Bay Company, opgericht in 1670, is de oudste onderneming in Noord-Amerika. De snelgroeiende warenhuisketen heeft tien luxueuze warenhuisformules en discountformules met in totaal wereldwijd net geen 500 vestigingen. In Europa gaat het naast Galeria Inno in Belgie ook om onder andere Galeria Kaufhof in Duitsland. In Noord-Amerika zijn er naast Hudson’s Bay en Saks OFF 5TH ook nog Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue, Gilt, Find @ Lord & Taylor en Home Outfitters.