Hudson’s Bay kent opnieuw verlies | RetailDetail

Hudson’s Bay kent opnieuw verlies

Hudson’s Bay kent opnieuw verlies
njene / Shutterstock.com

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay moest in het afgelopen derde kwartaal opnieuw een verlies optekenen: in dit kalenderjaar leed de eigenaar van Galeria Inno in totaal al een verlies van ruim een kwart miljard euro.

Tegenvallers

Het is voor de retailer het derde kwartaal met tegenvallende cijfers: Hudson’s Bay leed in het afgelopen kwartaal een verlies van 125 miljoen Canadese dollar (88 miljoen euro). Vorig jaar kon er nog een nettowinst van 12 miljoen euro worden genoteerd.

 

De omzet in de bestaande winkels daalde met 4%, maar door nieuwe overnames in onder meer Europa klom de omzet toch met bijna 30% naar 3,3 miljard Canadese dollar. Voornaamste oorzaak van de mindere resultaten zijn de dalende verkopen van discountformule Saks OFF 5TH in de Verenigde Staten.

 

Starten in Nederland

De winkelketen uit Toronto wil in de loop van komend jaar in Nederland starten in de eerste winkelpanden van het vroegere V&D. Het gaat om locaties in Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden, Tilburg, Utrecht en Zwolle. In de Domstad was afgelopen mei nog sprake van vestiging in winkelcentrum De Planeet, maar volgens recente berichten wil Hudson’s Bay in Utrecht samen met Primark beginnen in het voormaligeV&D-pand in Hoog Catharijne.  

 

Er zijn tot nu toe huurovereenkomsten gesloten voor dertien locaties. De retailer heeft plannen om over twee jaar met in totaal twintig winkels van Hudson’s en ook van discountformule Saks OFF 5TH actief te zijn in Nederland. De keten wil 300 miljoen euro, afkomstig van de verhuurders, voor de Nederlandse start investeren.

 

Hudson’s Bay Company, opgericht in 1670, is de oudste onderneming in Noord-Amerika. De snelgroeiende warenhuisketen heeft tien luxueuze warenhuisformules en discountformules met in totaal wereldwijd net geen 500 vestigingen. In Europa gaat het naast Galeria Inno in Belgie ook om onder andere Galeria Kaufhof in Duitsland. In Noord-Amerika zijn er naast Hudson’s Bay en Saks OFF 5TH ook nog Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue, Gilt, Find @ Lord & Taylor en Home Outfitters.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.