Hudson’s Bay komt ook naar Amstelveen en Almere

Hudson’s Bay komt ook naar Amstelveen en Almere

Hudson’s Bay komt ook naar Amstelveen en Almere

Het Canadese Hudson’s Bay heeft bevestigd dat het ook vestigingen gaat openen in Amstelveen en Almere. Het heeft nu al langlopende huurovereenkomsten getekend voor dertien locaties in Nederland, goed voor een oppervlakte van bijna 172.400 m².

Twintig vestigingen de komende twee jaar

Het pand in Amstelveen is te vinden op het Buitenplein 101 en is een voormalige vestiging van warenhuisketen V&D. De winkel heeft een oppervlakte van 20.600 m². In Almere zal Hudson’s Bay zijn intrek nemen in een voormalige V&D in Citymall Almere, maar de winkel wordt ook verder uitgebreid en zal een oppervlakte hebben van meer dan 10.000 m².

 

Hudson’s Bay maakt zo zijn ambities in Nederland verder waar. Na het faillissement van V&D zag het Canadese bedrijf een mogelijkheid om de Nederlandse markt te betreden. Het is van plan om de komende twee jaar tot twintig nieuwe warenhuizen te openen. Bij de dertien locaties waarvoor momenteel al een huurcontract is getekend, gaat het over twaalf vestigingen van Hudson’s Bay en één vestiging van discountketen Saks Off 5th.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.