Hudson’s Bay komt ook naar Amstelveen en Almere

Hudson’s Bay komt ook naar Amstelveen en Almere

Hudson’s Bay komt ook naar Amstelveen en Almere

Het Canadese Hudson’s Bay heeft bevestigd dat het ook vestigingen gaat openen in Amstelveen en Almere. Het heeft nu al langlopende huurovereenkomsten getekend voor dertien locaties in Nederland, goed voor een oppervlakte van bijna 172.400 m².

Twintig vestigingen de komende twee jaar

Het pand in Amstelveen is te vinden op het Buitenplein 101 en is een voormalige vestiging van warenhuisketen V&D. De winkel heeft een oppervlakte van 20.600 m². In Almere zal Hudson’s Bay zijn intrek nemen in een voormalige V&D in Citymall Almere, maar de winkel wordt ook verder uitgebreid en zal een oppervlakte hebben van meer dan 10.000 m².

 

Hudson’s Bay maakt zo zijn ambities in Nederland verder waar. Na het faillissement van V&D zag het Canadese bedrijf een mogelijkheid om de Nederlandse markt te betreden. Het is van plan om de komende twee jaar tot twintig nieuwe warenhuizen te openen. Bij de dertien locaties waarvoor momenteel al een huurcontract is getekend, gaat het over twaalf vestigingen van Hudson’s Bay en één vestiging van discountketen Saks Off 5th.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.