Hudson’s Bay komt ook naar Maastricht | RetailDetail

Hudson’s Bay komt ook naar Maastricht

Hudson’s Bay komt ook naar Maastricht

Het Canadese Hudson’s Bay gaat volgende zomer ook zijn intrek nemen in het voormalige pand van V&D in Maastricht. Tegen de zomer willen de Canadezen een twintigtal filialen hebben in Nederland.

30.000 vierkante meter

Er wordt al langer gezegd dat Hudson’s Bay ook in Limburg enkele panden op oog had, met name in Maastricht, Roermond en Venlo. Het contract in Maastricht is ondertussen al officieel getekend, al is het nog niet zeker welke keten in Maastricht de deuren zal openen: dat kan een filiaal van Hudson’s Bay zijn, maar mogelijk neemt outletketen Saks Off 5th er zijn intrek. Op meer nieuws uit Roermond en Venlo is het momenteel nog even wachten.

 

Het pand dat Hudson’s Bay in Maastricht gaat huren heeft een oppervlakte van ongeveer 30.000 m², verspreid over vijf verdiepingen. Het pand staat leeg sinds het faillissement van V&D.

 

Hudson’s Bay is trouwens niet van plan om vestigingen te openen van het Duitse Galeria Kaufhof of het Belgische Galeria Inno te openen in Nederland. “Uit consumentenonderzoek weten we dat Kaufhof en Inno niet heel bekend zijn. Nederlanders hebben meer affiniteit met Angelsaksische warenhuizen. Wij willen cool zijn”, zegt CEO Jerry Storch aan De Limburger.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarktketen Morrisons wordt uur per week stil

23/07/2018

De Britse supermarktketen Morrisons organiseert voortaan elke week een prikkelarm uur voor mensen met autisme. Op zaterdagochtend tussen 9 en 10 zal er geen muziek te horen zijn, dimmen de lichten en wordt zelfs het piepje van de kassascanner stiller. 

Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, Italië komt eraan en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.