Hudson’s Bay komt ook naar Maastricht

Hudson’s Bay komt ook naar Maastricht

Het Canadese Hudson’s Bay gaat volgende zomer ook zijn intrek nemen in het voormalige pand van V&D in Maastricht. Tegen de zomer willen de Canadezen een twintigtal filialen hebben in Nederland.

30.000 vierkante meter

Er wordt al langer gezegd dat Hudson’s Bay ook in Limburg enkele panden op oog had, met name in Maastricht, Roermond en Venlo. Het contract in Maastricht is ondertussen al officieel getekend, al is het nog niet zeker welke keten in Maastricht de deuren zal openen: dat kan een filiaal van Hudson’s Bay zijn, maar mogelijk neemt outletketen Saks Off 5th er zijn intrek. Op meer nieuws uit Roermond en Venlo is het momenteel nog even wachten.

 

Het pand dat Hudson’s Bay in Maastricht gaat huren heeft een oppervlakte van ongeveer 30.000 m², verspreid over vijf verdiepingen. Het pand staat leeg sinds het faillissement van V&D.

 

Hudson’s Bay is trouwens niet van plan om vestigingen te openen van het Duitse Galeria Kaufhof of het Belgische Galeria Inno te openen in Nederland. “Uit consumentenonderzoek weten we dat Kaufhof en Inno niet heel bekend zijn. Nederlanders hebben meer affiniteit met Angelsaksische warenhuizen. Wij willen cool zijn”, zegt CEO Jerry Storch aan De Limburger.