Hudson’s Bay kondigt komst naar Nederland officieel aan | RetailDetail

Hudson’s Bay kondigt komst naar Nederland officieel aan

Hudson’s Bay kondigt komst naar Nederland officieel aan

Het Canadese Hudson’s Bay, het oudste bedrijf in Noord-Amerika, heeft officieel aangekondigd dat het naar Nederland komt. Het plan is om door middel van de opening van twintig nieuwe warenhuizen een landelijke dekking te creëren in Nederland.

 

Zomer 2017

Hudson’s Bay heeft daarvoor ondertussen al een aantal huurcontracten voor de lange termijn afgesloten, terwijl de onderhandelingen rond een aantal panden nog lopen. Hudson’s Bay is van plan om filialen van de gelijknamige warenhuisketen te openen, maar ook de outletketen Saks Fifth Off komt naar Nederland. De eerste vestiging moet zijn deuren in de zomer van 2017 openen. Galeria Inno, dat al te vinden is in België en dat ook deel uitmaakt van Hudson’s Bay, zal zijn weg voorlopig dus niet vinden naar Nederland.

 

“We zien dat er op de Nederlandse retailmarkt ruimte bestaat voor zowel warenhuizen in het premiumsegment als voor discountformules”, zegt CEO Jerry Storch van Hudson’s Bay volgens het FD in een verklaring.

 

Hudson’s Bay verwacht dat er ongeveer 300 miljoen euro zal moeten geïnvesteerd worden om de nieuwe panden in orde te krijgen. Het merendeel van die investering wordt echter door de verhuurders gedragen. Alles samen wil het Canadese bedrijf 2.500 banen creëren in de eigen winkels.

 

Er werd al langer gefluisterd dat Hudson’s Bay werk maakte van een stap naar Nederland en bij het faillissement van V&D dook het bedrijf op als mogelijke huurder van een aantal panden. Vorig jaar zette het zijn eerste stappen in Europa, na de overname van Galeria Inno in België en Galeria Kaufhof in Duitsland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.