Hudson’s Bay kondigt komst naar Nederland officieel aan | RetailDetail

Hudson’s Bay kondigt komst naar Nederland officieel aan

Hudson’s Bay kondigt komst naar Nederland officieel aan

Het Canadese Hudson’s Bay, het oudste bedrijf in Noord-Amerika, heeft officieel aangekondigd dat het naar Nederland komt. Het plan is om door middel van de opening van twintig nieuwe warenhuizen een landelijke dekking te creëren in Nederland.

 

Zomer 2017

Hudson’s Bay heeft daarvoor ondertussen al een aantal huurcontracten voor de lange termijn afgesloten, terwijl de onderhandelingen rond een aantal panden nog lopen. Hudson’s Bay is van plan om filialen van de gelijknamige warenhuisketen te openen, maar ook de outletketen Saks Fifth Off komt naar Nederland. De eerste vestiging moet zijn deuren in de zomer van 2017 openen. Galeria Inno, dat al te vinden is in België en dat ook deel uitmaakt van Hudson’s Bay, zal zijn weg voorlopig dus niet vinden naar Nederland.

 

“We zien dat er op de Nederlandse retailmarkt ruimte bestaat voor zowel warenhuizen in het premiumsegment als voor discountformules”, zegt CEO Jerry Storch van Hudson’s Bay volgens het FD in een verklaring.

 

Hudson’s Bay verwacht dat er ongeveer 300 miljoen euro zal moeten geïnvesteerd worden om de nieuwe panden in orde te krijgen. Het merendeel van die investering wordt echter door de verhuurders gedragen. Alles samen wil het Canadese bedrijf 2.500 banen creëren in de eigen winkels.

 

Er werd al langer gefluisterd dat Hudson’s Bay werk maakte van een stap naar Nederland en bij het faillissement van V&D dook het bedrijf op als mogelijke huurder van een aantal panden. Vorig jaar zette het zijn eerste stappen in Europa, na de overname van Galeria Inno in België en Galeria Kaufhof in Duitsland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil besparen en gaat daarom producenten sneller logistieke kosten aanrekenen. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar dat blijkt niet langer rendabel.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Back to top