Hudson's Bay start zoektocht naar duizenden werknemers | RetailDetail

Hudson's Bay start zoektocht naar duizenden werknemers

Hudson's Bay start zoektocht naar duizenden werknemers
© Shutterstock

De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay schakelt een versnelling hoger in haar Nederlandse expansieplannen. Vandaag start immers de aanwervingsprocedure om liefst 1.800 nieuwe werknemers te vinden, nog eens 700 plaatsen worden later opgevuld.

Opleiding start in juli

In het derde kwartaal van 2017 wil Hudson's Bay zijn eerste tien Nederlandse warenhuizen openen, en daarvoor is een klein leger aan werknemers nodig. De tien warenhuizen zijn gemiddeld goed voor zowat 200 jobs, die vanaf 1 juli opgeleid zullen worden in de Hudson's Bay Academy. Het gaat dan om o.a. winkelmanagers, begroeters en verkoopsspecialisten voor de vestigingen in Almere, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Zwolle.

 

De lat ligt hoog voor de Canadezen: voor wat ze zelf de "grootste retailstart-up ooit" noemen zoeken ze medewerkers die de klanten tegelijk beleving moeten bieden en hen laten ontspannen, en die willen mee bouwen aan "het warenhuis van de toekomst". De selectie begint logischerwijs met de aanmelding en gaat verder met een video-interview. Daarna volgt nog een telefoongesprek, en pas dan weten de kandidaten of ze aan de opleiding bij de Academy mogen beginnen.

 

Na deze eerste golf zouden overigens nog eens 700 nieuwe medewerkers nodig zijn voor de tweede stap van Hudson's Bays expansie in Nederland: dan gaat het om warenhuizen in Amersfoort, Amstelveen, Enschede, Haarlem en Utrecht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.