Ikea wil drie hotels in België | RetailDetail

Ikea wil drie hotels in België

Ikea wil drie hotels in België

De Zweedse meubelketen Ikea heeft onlangs zijn eerste Moxy-budgethotel geopend in Milaan, in samenwerking met Marriott. Ook in België wil de keten drie van die hotels openen, in Antwerpen, Brussel en Gent.

Gebouwd in modules

De Moxy-hotels van Ikea en Marriott zijn trendy budgethotels met een oppervlakte van 5.000 tot 10.000 m² en 150 tot 200 kamers. De prijs van een kamer varieert van 65 tot 95 euro. De volgende tien jaar wil Ikea 150 van dergelijke hotels openen.

 

De hotels worden prefab gebouwd in Italië en kunnen dan per deel vervoerd worden. Op een jaar tijd kan een volledig hotel gemaakt worden. De meubels worden ontworpen door mensen van Ikea, maar zullen niet te koop zijn in de winkels.


Ook in België willen Marriott en Ikea drie hotels openen, maar het vond voorlopig nog geen geschikte locatie. "We willen een Moxy-hotel in de buurt van Brussels Airport en het centrum van Antwerpen en we zoeken ook in Gent", zegt topman Peter Andrews van Inter Hospitality, het dochterbedrijf van Ikea dat de hotels bouwt. "Maar het is supermoeilijk om een goede lokatie te vinden. Er waren gesprekken, maar die zijn afgesprongen. Maar we hopen zo snel mogelijk in België actief te zijn."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.