Ikea wil drie hotels in België

Ikea wil drie hotels in België

De Zweedse meubelketen Ikea heeft onlangs zijn eerste Moxy-budgethotel geopend in Milaan, in samenwerking met Marriott. Ook in België wil de keten drie van die hotels openen, in Antwerpen, Brussel en Gent.

Gebouwd in modules

De Moxy-hotels van Ikea en Marriott zijn trendy budgethotels met een oppervlakte van 5.000 tot 10.000 m² en 150 tot 200 kamers. De prijs van een kamer varieert van 65 tot 95 euro. De volgende tien jaar wil Ikea 150 van dergelijke hotels openen.

 

De hotels worden prefab gebouwd in Italië en kunnen dan per deel vervoerd worden. Op een jaar tijd kan een volledig hotel gemaakt worden. De meubels worden ontworpen door mensen van Ikea, maar zullen niet te koop zijn in de winkels.


Ook in België willen Marriott en Ikea drie hotels openen, maar het vond voorlopig nog geen geschikte locatie. "We willen een Moxy-hotel in de buurt van Brussels Airport en het centrum van Antwerpen en we zoeken ook in Gent", zegt topman Peter Andrews van Inter Hospitality, het dochterbedrijf van Ikea dat de hotels bouwt. "Maar het is supermoeilijk om een goede lokatie te vinden. Er waren gesprekken, maar die zijn afgesprongen. Maar we hopen zo snel mogelijk in België actief te zijn."

Tags: