Ikea wil drie hotels in België

Ikea wil drie hotels in België

De Zweedse meubelketen Ikea heeft onlangs zijn eerste Moxy-budgethotel geopend in Milaan, in samenwerking met Marriott. Ook in België wil de keten drie van die hotels openen, in Antwerpen, Brussel en Gent.

Gebouwd in modules

De Moxy-hotels van Ikea en Marriott zijn trendy budgethotels met een oppervlakte van 5.000 tot 10.000 m² en 150 tot 200 kamers. De prijs van een kamer varieert van 65 tot 95 euro. De volgende tien jaar wil Ikea 150 van dergelijke hotels openen.

 

De hotels worden prefab gebouwd in Italië en kunnen dan per deel vervoerd worden. Op een jaar tijd kan een volledig hotel gemaakt worden. De meubels worden ontworpen door mensen van Ikea, maar zullen niet te koop zijn in de winkels.


Ook in België willen Marriott en Ikea drie hotels openen, maar het vond voorlopig nog geen geschikte locatie. "We willen een Moxy-hotel in de buurt van Brussels Airport en het centrum van Antwerpen en we zoeken ook in Gent", zegt topman Peter Andrews van Inter Hospitality, het dochterbedrijf van Ikea dat de hotels bouwt. "Maar het is supermoeilijk om een goede lokatie te vinden. Er waren gesprekken, maar die zijn afgesprongen. Maar we hopen zo snel mogelijk in België actief te zijn."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De pioniersrol van merchandisingketen Shop For Geek

11/12/2017

Een mok van Game of Thrones, een paraplu van Harry Potter, een T-shirt van Assassin’s Creed? Die vind je bij Shop For Geek, de eerste Belgische winkelketen voor merchandisingartikelen. De franchiseformule opende al tien winkels en heeft ambitie. 

Stockpots heeft al meer dan 100 opslagplaatsen in de aanbieding

11/12/2017

Enkele maanden na de lancering hebben al meer dan 100 warenhuizen zich aangesloten bij Stockspots, het online platform waar bedrijven op een eenvoudige manier tijdelijk ruimte kunnen huren.

Vijf nieuwe winkels voor A12 Shopping

08/12/2017

In het winkelgebied A12 Shopping, langs de Boomsesteenweg in Schelle, openen de komende weken vijf nieuwe winkels. Ze vervoegen er onder andere Decathlon, dat al langer aanwezig is op het winkelgebied.

Belg interim-topman bij speelgoedketen Intertoys

07/12/2017

Stefaan Vansteenkiste is de nieuwe topman bij speelgoedketen Intertoys. Die aanstelling gebeurt in het kader van de overname van Intertoys door Alteri eerder deze week. Vansteenkiste zal het bedrijf nu leiden tot er een permanente CEO is gevonden. 

Hema maakt eindelijk weer winst

07/12/2017

Hema weet weer wat winst is: nadat het de voorbije kwartalen het nettoverlies al had kunnen drukken, is de Nederlandse keten er in het derde kwartaal in geslaagd om voor het eerst sinds lang een nettowinst op te tekenen.

Winkeldiefstallen pieken na zonsondergang

07/12/2017

Tijdens de ‘donkere’ maanden november tot maart ligt het aantal winkeldiefstallen bij valavond gemiddeld 13% hoger dan in de maanden waarin het zomeruur nog geldt. Handelaars vragen dan ook meer politie in de winkelstraat en een snelle invoering van de ‘winkeldiefstalboete’ naar Nederlands voorbeeld.

Back to top