Ikea wil drie hotels in België | RetailDetail

Ikea wil drie hotels in België

Ikea wil drie hotels in België

De Zweedse meubelketen Ikea heeft onlangs zijn eerste Moxy-budgethotel geopend in Milaan, in samenwerking met Marriott. Ook in België wil de keten drie van die hotels openen, in Antwerpen, Brussel en Gent.

Gebouwd in modules

De Moxy-hotels van Ikea en Marriott zijn trendy budgethotels met een oppervlakte van 5.000 tot 10.000 m² en 150 tot 200 kamers. De prijs van een kamer varieert van 65 tot 95 euro. De volgende tien jaar wil Ikea 150 van dergelijke hotels openen.

 

De hotels worden prefab gebouwd in Italië en kunnen dan per deel vervoerd worden. Op een jaar tijd kan een volledig hotel gemaakt worden. De meubels worden ontworpen door mensen van Ikea, maar zullen niet te koop zijn in de winkels.


Ook in België willen Marriott en Ikea drie hotels openen, maar het vond voorlopig nog geen geschikte locatie. "We willen een Moxy-hotel in de buurt van Brussels Airport en het centrum van Antwerpen en we zoeken ook in Gent", zegt topman Peter Andrews van Inter Hospitality, het dochterbedrijf van Ikea dat de hotels bouwt. "Maar het is supermoeilijk om een goede lokatie te vinden. Er waren gesprekken, maar die zijn afgesprongen. Maar we hopen zo snel mogelijk in België actief te zijn."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omnichannel in retail: Hoe maak je de marketingafdeling echt omnichannel?

15/02/2018

De transitie naar een omnichannelorganisatie is cruciaal én dringend in de retailsector, ziet Peter Desmyttere, oprichter en CEO van Husky Marketing Planner: “In retail werken organisaties nog vaak in silo’s.” Hij geeft een concreet stappenplan op het Omnichannel Congress.

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

15/02/2018

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

Gino Van Ossel: “Omnichannel kan wél rendabel zijn”

15/02/2018

Omnichannel is nog geen verworvenheid in retail: veel ketens blijven vasthangen aan hun fysieke winkelnetwerk en hebben niet de volledige klantreis in kaart. Toch zijn er ook inspirerende voorbeelden.

Prima jaar voor Decathlon dankzij sterke expansie

15/02/2018

In 2016 rondde Decathlon voor  het eerst de kaap van de 10 miljard euro omzet. Vorig jaar werd ook de grens van 11 miljard gesloopt, met dank aan een sterke internationale expansie.

Generatiewissel bij BIC op moeilijk moment

15/02/2018

Wissel aan de top bij Bic, de Franse specialist van wegwerpartikelen: huidig CEO Bruno Bich geeft de touwtjes in handen van zijn 39-jarige zoon Gonzalve. Die staat voor de moeilijke opdracht om de winstdaling een halt toe te roepen.

“Boycot selfscankassa’s” roepen Carrefour-vakbonden op

15/02/2018

Medewerkers van Carrefour hebben opgeroepen om selfscankassa’s te boycotten, uit protest tegen de geplande ontslagen bij de keten. Het blijft echter niet bij woorden: actievoerders hebben de selfscankassa’s in de hypermarkt in Bergen gesaboteerd.

Back to top