IKEA-winkels helemaal volgeboekt door limiet van 50 klanten

WHYFRAME / Shutterstock.com

Wie nog plannen had om de komende dagen een afspraak te boeken voor een bezoek aan IKEA, is eraan voor de moeite. De meubelketen laat weten dat er de komende dagen geen plek meer is door de strenge limieten op het aantal klanten dat de winkel binnen mag: maximaal vijftig, voor een winkelbezoek dat niet langer dan 45 minuten mag duren.

 

600m² per klant bij Molecule

Die limitering op het aantal klanten lokte de voorbije dagen al heel wat kritiek uit. Maandag al stuurde woonwinkel Molecule een persbericht uit dat de absurditeit van die bovengrens illustreert voor winkels van die omvang. Elke klant bij Molecule geniet op die manier namelijk van een persoonlijke winkelruimte van 600 m², al dan niet met persoonlijke begeleiding.

 

Door de doe-het-zelfafdeling een aparte in- en uitgang te geven wordt de schade bij Molecule enigszins beperkt. Daar gelden niet dezelfde beperkingen, en ontstaat er een "winkel binnen de winkel" waar 370 klanten tegelijk binnen mogen.

 

IKEA zit vol

Nu is het bij IKEA dus hetzelfde verhaal. Op de website worden klanten verwittigd dat er de komende dagen geen plekken meer vrij zijn om naar de winkel te komen. De afhaaldienst blijft wel gewoon draaien zoals voordien, en ook aan de thuisleveringen verandert er niets.

 

IKEA had al van bij de aankondiging van de nieuwe maatregelen gesignaleerd dat vijftig klanten per winkel een heel forse beperking is. Tot voor de nieuwe maatregelen werkte de keten met een eigen systeem dat het aantal klanten beperkte tot één per 20 m².