Intermarché België wordt shirtsponsor wielerploeg

Intermarché

Met ingang van 1 januari 2021 wordt Intermarché hoofdsponsor van de wielerploeg Wanty Gobert. De ploeg, die volgend jaar uitkomt op WorldTour-niveau, krijgt de naam Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux.

 

Overeenkomst van drie jaar

Het nieuwe partnerschap heeft een looptijd van drie jaar. Intermarché is sinds 1991 actief in België en heeft intussen 78 winkels in ons land, vooral in Wallonië. Alain Boulle, voorzitter van de Belgische tak van de retailer, legt zijn keuze uit: "Wielrennen is één van de meest populaire sporten in België. Het leeft in onze straten. Team Wanty Gobert hecht net als ons veel belang aan nabijheid als waarde. Daarnaast heerst er net als in onze verkooppunten een echte teamspirit en gezellige sfeer. We zijn dan ook fier om hun titelpartner te worden.”

 

Team Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zal volgend jaar deel uitmaken van de UCI World Tour, zeg maar de Champions League van het wielrennen. Het betekent onder meer dat het team toegang krijgt tot alle belangrijke wedstrijden in binnen- en buitenland, zoals de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Frankrijk. Intermarché zal tijdens al die wedstrijden op wielerkledij en vrijetijdskleding, het wagenpark en andere dragers van het team staan.

 

Volgens Jean-François Bourlart, algemeen manager van Want You Cycling, deelt de nieuwe partner dezelfde waarden. “De filosofie van de retailgroep Les Mousquetaires ligt volledig in lijn met de visie die we de laatste jaren met de Want You Club, onze business club, ontwikkeld hebben. De supermarktgroep wordt namelijk geleid door zijn bedrijfsleiders die allen ondernemers en eigenaars van hun verkooppunten zijn. Intermarché en onze sportieve structuur delen veel waarden: moed, teamspirit, ondernemerschap en competitiegeest."