Internetreus JD.com overtreft verwachtingen ondanks groeivertraging

Shutterstock.com

Zowel de omzet als de aangepaste winst van het Chinese e-commercebedrijf JD.com - sinds kort ook actief in Nederland - kwamen het afgelopen kwartaal hoger uit dan verwacht.

 

Deltavariant

JD.com realiseerde in de drie maanden tot 30 september een totale omzet van 218,7 miljard yuan (30,2 miljard euro), een groei met 25,5%. Analisten rekenden op zo’n 216 miljard yuan (29,8 miljard euro). Het bedrijf profiteerde onder meer van wijdverspreide uitbraken van de uiterst besmettelijke deltavariant van het coronavirus, waardoor meer mensen online wilden shoppen.

 

Door hogere kosten daalde de aangepaste operationele winst wel naar 2,6 miljard yuan (359 miljoen euro). Niettemin was ook dat resultaat aanzienlijk beter dan wat analisten hadden voorspeld, schrijft Reuters.

 

Ochama

JD.com is sinds kort ook actief in Nederland, onder de naam Ochama. Vorige week ging in Leiden de eerste vestiging open: niet echt een winkel, eigenlijk gaat het vooral om een afhaalpunt voor online bestelde goederen. In december wil Ochama ook starten in Utrecht, Rotterdam en Diemen (nabij Amsterdam).