Inval bij Metro wegens onderzoek naar handel met voorkennis | RetailDetail

Inval bij Metro wegens onderzoek naar handel met voorkennis

Inval bij Metro wegens onderzoek naar handel met voorkennis
Shutterstock

Op het Duitse hoofdkantoor van Metro heeft een inval plaatsgevonden in het kader van een onderzoek naar handel met voorkennis en marktmanipulatie. Metro zegt volledig mee te werken aan het onderzoek.

Voorkennis van splitsing

Het onderzoek werd een tijdje geleden op gang getrokken door de Duitse beurswaakhond BaFin en draait vooral rond de acties van Jürgen Steinemann, de voorzitter van de raad van bestuur van Metro. Dat schrijft De Tijd. 

 

Steinemann kocht in februari 2016 kort na zijn aanstellen voor 1 miljoen euro aan aandelen van Metro. Een maand later werd aangekondigd dat de Metro Group zich zou opsplitsen in twee onafhankelijke bedrijven: Metro AG en Ceconomy. Daardoor steeg de koers sterk en BaFin vermoedt dat Steinemann dus geprofiteerd heeft van zijn voorkennis, waarop het besloot het gerecht in te schakelen. Ook een andere lid van het directiecomité zou betrokken zijn bij het onderzoek.

 

Bij Metro wordt alvast stellig ontkend dat er sprake is van handel met voorkennis. “Op het moment van de aandelenaankopen was er geen voorkennis over de splitsing”, zei een woordvoerder. Het bedrijf voegt daaraan toe alle verplichtingen te zijn nagekomen bij het aankondigen van de splitsing en zijn volledige medewerking te zullen verlenen aan het onderzoek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Back to top