Inval bij Metro wegens onderzoek naar handel met voorkennis

Inval bij Metro wegens onderzoek naar handel met voorkennis
Shutterstock

Op het Duitse hoofdkantoor van Metro heeft een inval plaatsgevonden in het kader van een onderzoek naar handel met voorkennis en marktmanipulatie. Metro zegt volledig mee te werken aan het onderzoek.

Voorkennis van splitsing

Het onderzoek werd een tijdje geleden op gang getrokken door de Duitse beurswaakhond BaFin en draait vooral rond de acties van Jürgen Steinemann, de voorzitter van de raad van bestuur van Metro. Dat schrijft De Tijd. 

 

Steinemann kocht in februari 2016 kort na zijn aanstellen voor 1 miljoen euro aan aandelen van Metro. Een maand later werd aangekondigd dat de Metro Group zich zou opsplitsen in twee onafhankelijke bedrijven: Metro AG en Ceconomy. Daardoor steeg de koers sterk en BaFin vermoedt dat Steinemann dus geprofiteerd heeft van zijn voorkennis, waarop het besloot het gerecht in te schakelen. Ook een andere lid van het directiecomité zou betrokken zijn bij het onderzoek.

 

Bij Metro wordt alvast stellig ontkend dat er sprake is van handel met voorkennis. “Op het moment van de aandelenaankopen was er geen voorkennis over de splitsing”, zei een woordvoerder. Het bedrijf voegt daaraan toe alle verplichtingen te zijn nagekomen bij het aankondigen van de splitsing en zijn volledige medewerking te zullen verlenen aan het onderzoek.