Inval bij Metro wegens onderzoek naar handel met voorkennis | RetailDetail

Inval bij Metro wegens onderzoek naar handel met voorkennis

Inval bij Metro wegens onderzoek naar handel met voorkennis
Shutterstock

Op het Duitse hoofdkantoor van Metro heeft een inval plaatsgevonden in het kader van een onderzoek naar handel met voorkennis en marktmanipulatie. Metro zegt volledig mee te werken aan het onderzoek.

Voorkennis van splitsing

Het onderzoek werd een tijdje geleden op gang getrokken door de Duitse beurswaakhond BaFin en draait vooral rond de acties van Jürgen Steinemann, de voorzitter van de raad van bestuur van Metro. Dat schrijft De Tijd. 

 

Steinemann kocht in februari 2016 kort na zijn aanstellen voor 1 miljoen euro aan aandelen van Metro. Een maand later werd aangekondigd dat de Metro Group zich zou opsplitsen in twee onafhankelijke bedrijven: Metro AG en Ceconomy. Daardoor steeg de koers sterk en BaFin vermoedt dat Steinemann dus geprofiteerd heeft van zijn voorkennis, waarop het besloot het gerecht in te schakelen. Ook een andere lid van het directiecomité zou betrokken zijn bij het onderzoek.

 

Bij Metro wordt alvast stellig ontkend dat er sprake is van handel met voorkennis. “Op het moment van de aandelenaankopen was er geen voorkennis over de splitsing”, zei een woordvoerder. Het bedrijf voegt daaraan toe alle verplichtingen te zijn nagekomen bij het aankondigen van de splitsing en zijn volledige medewerking te zullen verlenen aan het onderzoek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.