Inval bij Metro wegens onderzoek naar handel met voorkennis | RetailDetail

Inval bij Metro wegens onderzoek naar handel met voorkennis

Inval bij Metro wegens onderzoek naar handel met voorkennis
Shutterstock

Op het Duitse hoofdkantoor van Metro heeft een inval plaatsgevonden in het kader van een onderzoek naar handel met voorkennis en marktmanipulatie. Metro zegt volledig mee te werken aan het onderzoek.

Voorkennis van splitsing

Het onderzoek werd een tijdje geleden op gang getrokken door de Duitse beurswaakhond BaFin en draait vooral rond de acties van Jürgen Steinemann, de voorzitter van de raad van bestuur van Metro. Dat schrijft De Tijd. 

 

Steinemann kocht in februari 2016 kort na zijn aanstellen voor 1 miljoen euro aan aandelen van Metro. Een maand later werd aangekondigd dat de Metro Group zich zou opsplitsen in twee onafhankelijke bedrijven: Metro AG en Ceconomy. Daardoor steeg de koers sterk en BaFin vermoedt dat Steinemann dus geprofiteerd heeft van zijn voorkennis, waarop het besloot het gerecht in te schakelen. Ook een andere lid van het directiecomité zou betrokken zijn bij het onderzoek.

 

Bij Metro wordt alvast stellig ontkend dat er sprake is van handel met voorkennis. “Op het moment van de aandelenaankopen was er geen voorkennis over de splitsing”, zei een woordvoerder. Het bedrijf voegt daaraan toe alle verplichtingen te zijn nagekomen bij het aankondigen van de splitsing en zijn volledige medewerking te zullen verlenen aan het onderzoek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.