Investeringen drukken op winst Lego

Investeringen drukken op winst Lego
Shutterstock

De Deense speelgoedproducent Lego heeft in de eerste helft van het jaar zijn winst zien dalen, ten gevolge van investeringen in onder andere China en Mexico. De omzet van het bedrijf steeg wel met meer dan 10%.

Investeren in expansie

De totale omzet van Lego steeg in het voorbije halfjaar met 11% naar 15,7 miljard kroon (2,1 miljard euro), maar de winst daalde met 1,8% naar 3,49 miljard kroon (470 miljoen euro).

 

De daling in de winst komt er na enkele grote investeringen in het bedrijf: zo steeg het aantal werknemers van Lego met 24% naar 18.500. Het investeerde bovendien sterk in een nieuwe fabriek in China, waar de productie net gestart is. Er wordt echter al gesproken van verdere uitbreiding, ook in Mexico en Hongarije.

 

“Deze investeringen in mensen en infrastructuur zullen natuurlijk een impact hebben op onze winst op korte termijn”, zegt CFO John Goodwin, “maar ze maken deel uit van een plan op lange termijn om ook in de toekomst leuke, kwalitatieve en creatieve speelervaringen voor meer kinderen in meer delen van de wereld te ontwikkelen en af te leveren.” Lego slaagde er al in om ten opzichte van vier jaar geleden de omzet te verdubbelen, maar heeft duidelijk honger naar nog meer groei.