Italiaanse medewerkers Amazon houden actie tijdens eindejaar | RetailDetail

Italiaanse medewerkers Amazon houden actie tijdens eindejaar

Italiaanse medewerkers Amazon houden actie tijdens eindejaar
Shutterstock

De medewerkers van het distributiecentrum van Amazon nabij Piacenza in Italië willen dit jaar geen overuren meer presteren. Dat doen ze omdat ze vinden dat ze tijdens het eindejaar te zwaar onder druk komen te staan.

Inhaalbeweging Italië

Pas vanaf januari willen de vakbonden met de directie praten over de toekomst. Voor Amazon is dat alvast bijzonder slecht nieuws, want het eindejaar is een van de drukste periodes voor de e-tailer. Naast een aanpassing van de werkuren willen de werknemers ook meer meeprofiteren van de stijgende winsten in Italië. E-commerce loopt daar nog steeds ver achter op het Europees gemiddelde, maar het land is wel bezig aan een inhaalbeweging.

 

Naar goede gewoonte herhaalt Amazon de boodschap dat de lonen voor zijn logistieke medewerkers bij de hoogste in de sector zijn en dat werknemers kunnen genieten van heel wat voordelen. “Bij Amazon streven we naar een eerlijke samenwerking met alle onze werknemers, met goede werkomstandigheden in alle onze werkplekken”, aldus een woordvoerster van Amazon. Bij de Italiaanse vakbonden klinkt het nochtans dat Amazon weigert om in gesprek te gaan over mogelijke veranderingen. Om het bedrijf onder druk te zetten hebben de vakbonden contact gezocht met grote baas Jeff Bezos en met de Italiaanse minister van Werk, Carlo Calenda.

 

Vorige maand legden de medewerkers in het Italiaanse distributiecentrum tijdens Black Friday ook al het werk neer: de vakbonden wilden toen meer inspraak rond het invullen van de werkuren en een aangepast bonussysteem.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Back to top