Italiaanse medewerkers Amazon houden actie tijdens eindejaar | RetailDetail

Italiaanse medewerkers Amazon houden actie tijdens eindejaar

Italiaanse medewerkers Amazon houden actie tijdens eindejaar
Shutterstock

De medewerkers van het distributiecentrum van Amazon nabij Piacenza in Italië willen dit jaar geen overuren meer presteren. Dat doen ze omdat ze vinden dat ze tijdens het eindejaar te zwaar onder druk komen te staan.

Inhaalbeweging Italië

Pas vanaf januari willen de vakbonden met de directie praten over de toekomst. Voor Amazon is dat alvast bijzonder slecht nieuws, want het eindejaar is een van de drukste periodes voor de e-tailer. Naast een aanpassing van de werkuren willen de werknemers ook meer meeprofiteren van de stijgende winsten in Italië. E-commerce loopt daar nog steeds ver achter op het Europees gemiddelde, maar het land is wel bezig aan een inhaalbeweging.

 

Naar goede gewoonte herhaalt Amazon de boodschap dat de lonen voor zijn logistieke medewerkers bij de hoogste in de sector zijn en dat werknemers kunnen genieten van heel wat voordelen. “Bij Amazon streven we naar een eerlijke samenwerking met alle onze werknemers, met goede werkomstandigheden in alle onze werkplekken”, aldus een woordvoerster van Amazon. Bij de Italiaanse vakbonden klinkt het nochtans dat Amazon weigert om in gesprek te gaan over mogelijke veranderingen. Om het bedrijf onder druk te zetten hebben de vakbonden contact gezocht met grote baas Jeff Bezos en met de Italiaanse minister van Werk, Carlo Calenda.

 

Vorige maand legden de medewerkers in het Italiaanse distributiecentrum tijdens Black Friday ook al het werk neer: de vakbonden wilden toen meer inspraak rond het invullen van de werkuren en een aangepast bonussysteem.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.