Italiaanse medewerkers Amazon houden actie tijdens eindejaar | RetailDetail

Italiaanse medewerkers Amazon houden actie tijdens eindejaar

Italiaanse medewerkers Amazon houden actie tijdens eindejaar
Shutterstock

De medewerkers van het distributiecentrum van Amazon nabij Piacenza in Italië willen dit jaar geen overuren meer presteren. Dat doen ze omdat ze vinden dat ze tijdens het eindejaar te zwaar onder druk komen te staan.

Inhaalbeweging Italië

Pas vanaf januari willen de vakbonden met de directie praten over de toekomst. Voor Amazon is dat alvast bijzonder slecht nieuws, want het eindejaar is een van de drukste periodes voor de e-tailer. Naast een aanpassing van de werkuren willen de werknemers ook meer meeprofiteren van de stijgende winsten in Italië. E-commerce loopt daar nog steeds ver achter op het Europees gemiddelde, maar het land is wel bezig aan een inhaalbeweging.

 

Naar goede gewoonte herhaalt Amazon de boodschap dat de lonen voor zijn logistieke medewerkers bij de hoogste in de sector zijn en dat werknemers kunnen genieten van heel wat voordelen. “Bij Amazon streven we naar een eerlijke samenwerking met alle onze werknemers, met goede werkomstandigheden in alle onze werkplekken”, aldus een woordvoerster van Amazon. Bij de Italiaanse vakbonden klinkt het nochtans dat Amazon weigert om in gesprek te gaan over mogelijke veranderingen. Om het bedrijf onder druk te zetten hebben de vakbonden contact gezocht met grote baas Jeff Bezos en met de Italiaanse minister van Werk, Carlo Calenda.

 

Vorige maand legden de medewerkers in het Italiaanse distributiecentrum tijdens Black Friday ook al het werk neer: de vakbonden wilden toen meer inspraak rond het invullen van de werkuren en een aangepast bonussysteem.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.