Jellej Jouets neemt Toys R Us Frankrijk over

Eén van de filialen van Toys R Us
Shutterstock

Jellej Jouets mag de Franse tak van Toys R Us overnemen: het werd door de rechtbank verkozen boven FIB, dat recent nog speelgoedwinkel La Grande Récré opkocht, en de Orchestra Group.

 

Best mogelijke compromis volgens rechtbank

Na het bestuderen van drie potentiële kandidaten heeft de handelsrechtbank in Evry een koper geselecteerd voor de Franse dochteronderneming van Toys R Us, die sinds eind juli in beheer onder toezicht gesteld is. Cyrus Capital Fund, één van de schuldeisers van de Amerikaanse moedermaatschappij Toys R Us, was de succesvolle gegadigde: hiervoor richtte de groep speciaal dochteronderneming Jellej Jouets op. Met het merk Picwic heeft Cyrus reeds 25 speelgoedwinkels in handen.

 

Na aanvankelijk investeringsfonds FIB te hebben afgewezen, besloot de rechtbank dat het best mogelijke compromis een overname van Toys R Us door Jellej Jouets was, hoewel de voorstellen van zowel Jellej als de Orchestra Group gelijkwaardig waren in termen van kwaliteit en op vlak van het sociale aspect.  

 

Het bod zou de volledige overname van de 44 winkels en 1.036 werknemers bevatten, met daarbovenop plannen om Toys R Us een kredietlimiet te geven van meer dan 70 miljoen euro als surplus bovenop de verkoopprijs. Hiervan zou Jellej ongeveer 50 miljoen besteden aan de financiering van de voorraden.