John Lewis wil 1.000 jobs schrappen

Shutterstock.com

Het John Lewis Partnership, eigenaar van de gelijknamige warenhuisketen en Waitrose, schrapt een duizendtal jobs als onderdeel van een reorganisatie van het winkelmanagement.

 

Minder managementlagen

Het plan volgt op de sluiting van acht John Lewis-winkels eerder dit jaar, waardoor bijna 1.500 banen op de tocht kwamen te staan. Gemiddeld zullen bijna drie managementfuncties per winkel verdwijnen, schrijft de BBC. Op die manier wil de retailer niet alleen bezuinigen, maar ook het aantal lagen tussen de top en het winkelpersoneel afbouwen.

 

De voorgestelde banenreductie "zal ons in staat stellen te herinvesteren in wat het meest belangrijk is voor onze klanten", zei een woordvoerder van John Lewis. Concreet zal de winkelketen investeren in klantenservice-functies en de aankleding van de winkels.

 

Besparingen

De retailer probeert kosten te besparen nu de winkelgewoonten veranderen en meer mensen online winkelen. Vorig jaar kondigde John Lewis de sluiting aan van acht winkels, waarbij 1.300 banen verloren zouden gaan. Als gevolg van de coronacrisis kwamen daar dit jaar nog eens acht warenhuizen bij.

 

Begin deze maand maakte het Partnership al plannen bekend om in de komende jaren 10.000 huurwoningen te bouwen om de inkomsten op peil te houden. Het winkelnetwerk omvat momenteel nog 34 John Lewis-warenhuizen en 331 Waitrose-vestigingen.