Jumbo en Hema trappen samenwerking feestelijk af

Jumbo en Hema trappen samenwerking feestelijk af
Jumbo

De samenwerking tussen Jumbo en Hema, die ze in november vorig jaar al hadden aangekondigd, is vanochtend feestelijk van start gegaan. De primeur was voor de Jumbo Foodmarkt in Breda, binnenkort volgen de andere winkels in Nederland en België.

 

Eerste stap

Een deel van het Hema-assortiment is vanaf vandaag te koop in de Jumbo Foodmarkten in Breda en Tilburg. De feestelijke onthulling van het eerste Hema-schap in de Foodmarkt in Breda gebeurde door Frits van Eerd en Tjeerd Jegen, de CEO’s van beide bedrijven. De komende maanden zal het Hema-assortiment stapsgewijs ook in de andere filialen van Jumbo in Nederland en België geïntroduceerd worden. Vanaf de zomer zijn de artikelen bovendien verkrijgbaar via de Jumbo-webshop.

 

De samenwerking werd in november vorig jaar aangekondigd. Beide bedrijven hebben een complementair aanbod en kunnen op die manier hun marktpositie versterken. Verder zal de supermarktketen de huurcontracten van van 17 Hema-winkels overnemen, voornamelijk op stadslocaties. Verder plannen beide partners ook de ontwikkeling van een gezamenlijk winkelconcept op zes stationslocaties. Hema is ook co-sponsor geworden van de wieler- en schaatsploegen van Team Jumbo Visma.