Jysk haalt recordomzet dankzij nieuwe winkels | RetailDetail

Jysk haalt recordomzet dankzij nieuwe winkels

Jysk haalt recordomzet dankzij nieuwe winkels

De Deense winkelketen Jysk heeft in het boekjaar 2015/2016 een recordomzet weten te halen van meer dan drie miljard euro. Die groei is vooral te danken aan een immense expansie in het voorbije jaar.

“Alle reden om tevreden te zijn”

De omzet van Jysk kwam uit op 3,123 miljard euro in het voorbije boekjaar, terwijl de EBIT groeide naar 421 miljoen euro. Jysk opende in het boekjaar 2015/2016 meer dan honderd winkels en is momenteel al aanwezig in 45 landen wereldwijd. Het voorbije jaar zette Jysk een eerste stap in Georgië en Wit-Rusland.

 

De grootste vooruitgang boekte Jysk in Oost-Europa, waar de keten ook het meeste nieuwe winkels opende. Polen is met 200 winkels de belangrijkste markt voor de groep, terwijl er ook grote stappen werden gezet in Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Servië, Slovenië en Kroatië. “We hebben alle reden om tevreden te zijn met het resultaat. Ons doel voor Jysk is om te groeien en geld te verdienen, en we zijn geslaagd in het bereiken van dat doel”, zegt eigenaar Lars Larsen.

 

In 2017 naar België

In Nederland, waar Jysk sinds 2006 aanwezig is, werd het voorbije jaar voor de eerste keer winst gemaakt. “Nederland is het perfecte voorbeeld van waarom we geduldig moeten zijn. We wisten heel de tijd al dat we uiteindelijk geld zouden verdienen in Nederland, en nu beginnen we dat ook te doen”, aldus Larsen. Volgend jaar gaat Jysk ook zijn eerste winkels openen in België. Het plan blijft om elk jaar meer dan honderd nieuwe winkels te openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.