Jysk haalt recordomzet dankzij nieuwe winkels | RetailDetail

Jysk haalt recordomzet dankzij nieuwe winkels

Jysk haalt recordomzet dankzij nieuwe winkels

De Deense winkelketen Jysk heeft in het boekjaar 2015/2016 een recordomzet weten te halen van meer dan drie miljard euro. Die groei is vooral te danken aan een immense expansie in het voorbije jaar.

“Alle reden om tevreden te zijn”

De omzet van Jysk kwam uit op 3,123 miljard euro in het voorbije boekjaar, terwijl de EBIT groeide naar 421 miljoen euro. Jysk opende in het boekjaar 2015/2016 meer dan honderd winkels en is momenteel al aanwezig in 45 landen wereldwijd. Het voorbije jaar zette Jysk een eerste stap in Georgië en Wit-Rusland.

 

De grootste vooruitgang boekte Jysk in Oost-Europa, waar de keten ook het meeste nieuwe winkels opende. Polen is met 200 winkels de belangrijkste markt voor de groep, terwijl er ook grote stappen werden gezet in Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Servië, Slovenië en Kroatië. “We hebben alle reden om tevreden te zijn met het resultaat. Ons doel voor Jysk is om te groeien en geld te verdienen, en we zijn geslaagd in het bereiken van dat doel”, zegt eigenaar Lars Larsen.

 

In 2017 naar België

In Nederland, waar Jysk sinds 2006 aanwezig is, werd het voorbije jaar voor de eerste keer winst gemaakt. “Nederland is het perfecte voorbeeld van waarom we geduldig moeten zijn. We wisten heel de tijd al dat we uiteindelijk geld zouden verdienen in Nederland, en nu beginnen we dat ook te doen”, aldus Larsen. Volgend jaar gaat Jysk ook zijn eerste winkels openen in België. Het plan blijft om elk jaar meer dan honderd nieuwe winkels te openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Back to top