JYSK Nordic weet omzet fiks op te krikken | RetailDetail

JYSK Nordic weet omzet fiks op te krikken

JYSK Nordic weet omzet fiks op te krikken

Het Deense JYSK Nordic, één van de twee grote takken van de JYSK Group, heeft in het voorbije boekjaar zijn omzet met 11% omhoog weten te stuwen. Het bedrijf groeide in alle landen waar het aanwezig is.

69 nieuwe winkels

Voor wisselkoerseffecten steeg de omzet met 11,2%, na wisselkoerseffecten bleef daar nog 9,3% van over. Op basis van de voorlopige cijfers verwacht het bedrijf een succesvol boekjaar 2015/2016, maar de definitieve cijfers worden pas in december vrijgegeven.

 

“We zijn heel tevreden met de resultaten en we willen dan ook lof toezwaaien aan alle medewerkers in landen van JYSK Nordic”, zegt CEO Jan Bogh.

 

De Denen hebben momenteel 1.086 winkels in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne, Hongarije, Bulgarije, Roemenië, Servië, Kroatië, Slovenië, Bosnië-Herzegovina, Griekenland en China. In al die landen was er sprake van organische groei, zelfs in landen waar de markt over het algemeen aan het krimpen was. Het voorbije jaar opende JYSK Nordic 69 in totaal nieuwe winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.