JYSK Nordic weet omzet fiks op te krikken | RetailDetail

JYSK Nordic weet omzet fiks op te krikken

JYSK Nordic weet omzet fiks op te krikken

Het Deense JYSK Nordic, één van de twee grote takken van de JYSK Group, heeft in het voorbije boekjaar zijn omzet met 11% omhoog weten te stuwen. Het bedrijf groeide in alle landen waar het aanwezig is.

69 nieuwe winkels

Voor wisselkoerseffecten steeg de omzet met 11,2%, na wisselkoerseffecten bleef daar nog 9,3% van over. Op basis van de voorlopige cijfers verwacht het bedrijf een succesvol boekjaar 2015/2016, maar de definitieve cijfers worden pas in december vrijgegeven.

 

“We zijn heel tevreden met de resultaten en we willen dan ook lof toezwaaien aan alle medewerkers in landen van JYSK Nordic”, zegt CEO Jan Bogh.

 

De Denen hebben momenteel 1.086 winkels in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne, Hongarije, Bulgarije, Roemenië, Servië, Kroatië, Slovenië, Bosnië-Herzegovina, Griekenland en China. In al die landen was er sprake van organische groei, zelfs in landen waar de markt over het algemeen aan het krimpen was. Het voorbije jaar opende JYSK Nordic 69 in totaal nieuwe winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).