JYSK Nordic weet omzet fiks op te krikken

JYSK Nordic weet omzet fiks op te krikken

Het Deense JYSK Nordic, één van de twee grote takken van de JYSK Group, heeft in het voorbije boekjaar zijn omzet met 11% omhoog weten te stuwen. Het bedrijf groeide in alle landen waar het aanwezig is.

69 nieuwe winkels

Voor wisselkoerseffecten steeg de omzet met 11,2%, na wisselkoerseffecten bleef daar nog 9,3% van over. Op basis van de voorlopige cijfers verwacht het bedrijf een succesvol boekjaar 2015/2016, maar de definitieve cijfers worden pas in december vrijgegeven.

 

“We zijn heel tevreden met de resultaten en we willen dan ook lof toezwaaien aan alle medewerkers in landen van JYSK Nordic”, zegt CEO Jan Bogh.

 

De Denen hebben momenteel 1.086 winkels in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne, Hongarije, Bulgarije, Roemenië, Servië, Kroatië, Slovenië, Bosnië-Herzegovina, Griekenland en China. In al die landen was er sprake van organische groei, zelfs in landen waar de markt over het algemeen aan het krimpen was. Het voorbije jaar opende JYSK Nordic 69 in totaal nieuwe winkels.