KantoorExpert koopt Office Centre van Staples | RetailDetail

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples
Foto: Sergey Yechikov / Shutterstock.com

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

 

Klein Duimpje gaat achter reus aan

“Voor buitenstaanders komt het misschien vreemd over: Klein Duimpje verzwelgt de reus. Maar na anderhalf jaar delibereren voelt het voor ons als een vertrouwde deal”, zegt CEO Frans Davelaar aan het Financieele Dagblad. Zijn bedrijf neemt Office Centre volgens de zakenkrant over voor ongeveer 40 miljoen euro. Alle 550 jobs bij Office Centre zouden na de overname behouden blijven, net als de 125 banen bij KantoorExpert. Wel wil de overnemer andere accenten leggen: de focus moet meer op de lokale markt en op de behoeften van de klant komen te liggen. 

 

Verder zal de naam Office Centre opnieuw worden gebruikt, ook op de gevels van de winkels, want die blijft volgens Davelaar een begrip. Toch is de winstmarge van het bedrijf vandaag marginaal: “De kosten voor bijvoorbeeld IT-systemen zijn te hoog voor een nationaal werkzaam bedrijf. Daar kunnen we op besparen”, aldus de kandidaat-koper aan FD.

 

Past niet binnen de organisatie

Staples bevestigt in gesprek te zijn met een potentiële koper voor de Nederlandse winkels, maar spreekt nog niet over een deal. “Soms bevinden de beste oplossingen voor onze klanten en medewerkers zich niet binnen onze organisatie, dat is de reden dat wij momenteel gesprekken voeren”, verklaart CEO Dolph Westerbos. “Ons belangrijkste doel is om de best mogelijke kansen en omstandigheden te creëren voor ons getalenteerde retailteam in Nederland en om te blijven voldoen aan de vraag van onze klanten”, aldus nog Westerbos.

 

De verkoop zou er komen nadat Staples zijn Europese afdeling verkocht aan investeerdersgroep Cerberus. Die mikt hoofdzakelijk op grote bedrijven als klanten en heeft daarom geen interesse in Office Centre. De 'prooi' is goed voor een jaaromzet van zo’n 80 miljoen euro, heel wat meer dan de 13,5 miljoen euro die KantoorExpert vorig jaar boekte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.

Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik

04/07/2018

Jack Ma, oprichter en voorzitter van de Chinese internetreus Alibaba, heeft een mogelijke investering in Luik besproken met premier Charles Michel. Na afloop was Ma vaag, Michel legt de bal bij het bedrijf.