Karlie Flamingo maakt doorstart met Laroy Group | RetailDetail

Karlie Flamingo maakt doorstart met Laroy Group

Karlie Flamingo maakt doorstart met Laroy Group

Verkoper van dierenproducten Karlie Flamingo maakt een doorstart onder de naam Flamingo Pet Products. Daarover hebben eigenaar Erwin Van Tendeloo en de Laroy Group samen een overeenkomst bereikt met de curator.

 

Terug in lokale handen

Karlie Flamengo, een internationale groothandel in dierenbenodigdheden, werd in november failliet verklaard. Het was toen in handen van de Duitse groep Perusa. Al snel werd duidelijk dat Erwin Van Tendeloo een kandidaat-overnemer was.

 

Die overname is nu met hulp van de Laroy Group ook een feit geworden. Beide partijen investeren in de overname en Flamingo Pet Products wordt een onafhankelijk onderdeel van de Laroy Group.

 

“Ze zetten deze stap vanuit hun jarenlange ervaring met de successen van Laroy Group en het toenmalige Flamingo en vanuit de overtuiging dat er binnen de sector van accessoires voor huisdieren nog voldoende ruimte is om een sterk groeiverhaal neer te zetten”, staat te lezen in het persbericht.

 

De operationele leiding van het bedrijf komt in handen van Guy Toremans, die al jaren ervaring heeft als COO binnen de Laroy Group. Hij zal worden bijgestaan door Erwin Van Tendeloo. Flamingo Pet Products zal meer dan 70 werknemers in dienst hebben. Voor het faillissement waren er dat nog meer dan 170.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.