Karlie Flamingo maakt doorstart met Laroy Group | RetailDetail

Karlie Flamingo maakt doorstart met Laroy Group

Karlie Flamingo maakt doorstart met Laroy Group

Verkoper van dierenproducten Karlie Flamingo maakt een doorstart onder de naam Flamingo Pet Products. Daarover hebben eigenaar Erwin Van Tendeloo en de Laroy Group samen een overeenkomst bereikt met de curator.

 

Terug in lokale handen

Karlie Flamengo, een internationale groothandel in dierenbenodigdheden, werd in november failliet verklaard. Het was toen in handen van de Duitse groep Perusa. Al snel werd duidelijk dat Erwin Van Tendeloo een kandidaat-overnemer was.

 

Die overname is nu met hulp van de Laroy Group ook een feit geworden. Beide partijen investeren in de overname en Flamingo Pet Products wordt een onafhankelijk onderdeel van de Laroy Group.

 

“Ze zetten deze stap vanuit hun jarenlange ervaring met de successen van Laroy Group en het toenmalige Flamingo en vanuit de overtuiging dat er binnen de sector van accessoires voor huisdieren nog voldoende ruimte is om een sterk groeiverhaal neer te zetten”, staat te lezen in het persbericht.

 

De operationele leiding van het bedrijf komt in handen van Guy Toremans, die al jaren ervaring heeft als COO binnen de Laroy Group. Hij zal worden bijgestaan door Erwin Van Tendeloo. Flamingo Pet Products zal meer dan 70 werknemers in dienst hebben. Voor het faillissement waren er dat nog meer dan 170.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.