Karlie Flamingo maakt doorstart met Laroy Group

Karlie Flamingo maakt doorstart met Laroy Group

Verkoper van dierenproducten Karlie Flamingo maakt een doorstart onder de naam Flamingo Pet Products. Daarover hebben eigenaar Erwin Van Tendeloo en de Laroy Group samen een overeenkomst bereikt met de curator.

 

Terug in lokale handen

Karlie Flamengo, een internationale groothandel in dierenbenodigdheden, werd in november failliet verklaard. Het was toen in handen van de Duitse groep Perusa. Al snel werd duidelijk dat Erwin Van Tendeloo een kandidaat-overnemer was.

 

Die overname is nu met hulp van de Laroy Group ook een feit geworden. Beide partijen investeren in de overname en Flamingo Pet Products wordt een onafhankelijk onderdeel van de Laroy Group.

 

“Ze zetten deze stap vanuit hun jarenlange ervaring met de successen van Laroy Group en het toenmalige Flamingo en vanuit de overtuiging dat er binnen de sector van accessoires voor huisdieren nog voldoende ruimte is om een sterk groeiverhaal neer te zetten”, staat te lezen in het persbericht.

 

De operationele leiding van het bedrijf komt in handen van Guy Toremans, die al jaren ervaring heeft als COO binnen de Laroy Group. Hij zal worden bijgestaan door Erwin Van Tendeloo. Flamingo Pet Products zal meer dan 70 werknemers in dienst hebben. Voor het faillissement waren er dat nog meer dan 170.