Kijkshop verandert van eigenaar | RetailDetail

Kijkshop verandert van eigenaar

Kijkshop verandert van eigenaar
Facebook

Winkelketen Kijkshop is van eigenaar veranderd: het Zweedse investeringsbedrijf LPCA heeft al zijn aandelen van verkocht aan zijn landgenoten van SparkistanStClemens.

Veel veranderingen

“De Raad van Bestuur van LPCA Fund I is van mening dat SparkistanStClemens over alle benodigde middelen beschikt om de investering in Kijkshop met succes te beheren en verder te ontwikkelen”, schrijft LPCA in een persbericht. Door de verkoop heeft ook Björn Serving ontslag genomen bij LPCA: hij is nu aan de slag bij SparkistanStClemens en diens dochterondernemingen.

 

LPCA, afkorting voor Listérus & Partners Capital Advisors, nam Kijkshop en de verschillende zusterbedrijven in het eerste kwartaal van 2015 over van het Nederlandse Axcent, waarna de aandelen in 2016 intern werden overgedragen aan LPCA Fund I. De aandelen worden nu verkocht, omdat Kijkshop veel investeringen vraagt en LPCA in de toekomst wil nog kunnen investeren in de rest van de portefeuille.

 

Kijkshop heeft het voorbije jaar al flink wat veranderingen ondergaan: zo werden er een aantal winkels gesloten en werd er een crowdfundingcampagne opgezet voor het online platform Tone, waar consumenten elkaar advies moeten kunnen geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Back to top