Kijkshop verandert van eigenaar

Kijkshop verandert van eigenaar
Facebook

Winkelketen Kijkshop is van eigenaar veranderd: het Zweedse investeringsbedrijf LPCA heeft al zijn aandelen van verkocht aan zijn landgenoten van SparkistanStClemens.

Veel veranderingen

“De Raad van Bestuur van LPCA Fund I is van mening dat SparkistanStClemens over alle benodigde middelen beschikt om de investering in Kijkshop met succes te beheren en verder te ontwikkelen”, schrijft LPCA in een persbericht. Door de verkoop heeft ook Björn Serving ontslag genomen bij LPCA: hij is nu aan de slag bij SparkistanStClemens en diens dochterondernemingen.

 

LPCA, afkorting voor Listérus & Partners Capital Advisors, nam Kijkshop en de verschillende zusterbedrijven in het eerste kwartaal van 2015 over van het Nederlandse Axcent, waarna de aandelen in 2016 intern werden overgedragen aan LPCA Fund I. De aandelen worden nu verkocht, omdat Kijkshop veel investeringen vraagt en LPCA in de toekomst wil nog kunnen investeren in de rest van de portefeuille.

 

Kijkshop heeft het voorbije jaar al flink wat veranderingen ondergaan: zo werden er een aantal winkels gesloten en werd er een crowdfundingcampagne opgezet voor het online platform Tone, waar consumenten elkaar advies moeten kunnen geven.