Kijkshop verandert van eigenaar | RetailDetail

Kijkshop verandert van eigenaar

Kijkshop verandert van eigenaar
Facebook

Winkelketen Kijkshop is van eigenaar veranderd: het Zweedse investeringsbedrijf LPCA heeft al zijn aandelen van verkocht aan zijn landgenoten van SparkistanStClemens.

Veel veranderingen

“De Raad van Bestuur van LPCA Fund I is van mening dat SparkistanStClemens over alle benodigde middelen beschikt om de investering in Kijkshop met succes te beheren en verder te ontwikkelen”, schrijft LPCA in een persbericht. Door de verkoop heeft ook Björn Serving ontslag genomen bij LPCA: hij is nu aan de slag bij SparkistanStClemens en diens dochterondernemingen.

 

LPCA, afkorting voor Listérus & Partners Capital Advisors, nam Kijkshop en de verschillende zusterbedrijven in het eerste kwartaal van 2015 over van het Nederlandse Axcent, waarna de aandelen in 2016 intern werden overgedragen aan LPCA Fund I. De aandelen worden nu verkocht, omdat Kijkshop veel investeringen vraagt en LPCA in de toekomst wil nog kunnen investeren in de rest van de portefeuille.

 

Kijkshop heeft het voorbije jaar al flink wat veranderingen ondergaan: zo werden er een aantal winkels gesloten en werd er een crowdfundingcampagne opgezet voor het online platform Tone, waar consumenten elkaar advies moeten kunnen geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.