Kijkshop verandert van eigenaar | RetailDetail

Kijkshop verandert van eigenaar

Kijkshop verandert van eigenaar
Facebook

Winkelketen Kijkshop is van eigenaar veranderd: het Zweedse investeringsbedrijf LPCA heeft al zijn aandelen van verkocht aan zijn landgenoten van SparkistanStClemens.

Veel veranderingen

“De Raad van Bestuur van LPCA Fund I is van mening dat SparkistanStClemens over alle benodigde middelen beschikt om de investering in Kijkshop met succes te beheren en verder te ontwikkelen”, schrijft LPCA in een persbericht. Door de verkoop heeft ook Björn Serving ontslag genomen bij LPCA: hij is nu aan de slag bij SparkistanStClemens en diens dochterondernemingen.

 

LPCA, afkorting voor Listérus & Partners Capital Advisors, nam Kijkshop en de verschillende zusterbedrijven in het eerste kwartaal van 2015 over van het Nederlandse Axcent, waarna de aandelen in 2016 intern werden overgedragen aan LPCA Fund I. De aandelen worden nu verkocht, omdat Kijkshop veel investeringen vraagt en LPCA in de toekomst wil nog kunnen investeren in de rest van de portefeuille.

 

Kijkshop heeft het voorbije jaar al flink wat veranderingen ondergaan: zo werden er een aantal winkels gesloten en werd er een crowdfundingcampagne opgezet voor het online platform Tone, waar consumenten elkaar advies moeten kunnen geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Flamant in handen van Besix

25/05/2018

Interieurspecialist Flamant, met vijf winkels in België en één in Parijs, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. Voormalig Brantano-topman Kurt Moons wordt CEO en moet het bedrijf een doorstart bezorgen.

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.