Kinderwagenfabrikant Bugaboo in etalage | RetailDetail

Kinderwagenfabrikant Bugaboo in etalage

Kinderwagenfabrikant Bugaboo in etalage
Bugaboo

Het Nederlandse Bugaboo, dat wereldwijd kinderwagens verkoopt, is op zoek naar een overnemer. Dat besluit hebben de twee eigenaars genomen nadat er onenigheid was ontstaan over de leiding van het bedrijf.

200 miljoen euro

In juni waren er al geruchten opgedoken dat het bedrijf verkocht zou worden en dat nieuws wordt nu officieel gemaakt door de eigenaars zelf. Rabobank is ingehuurd om de verkoop te begeleiden, waarbij er volgens het FD een bedrag van ongeveer 200 miljoen euro wordt gezocht.

 

De twee eigenaars, Max Barenbrug en Eduard Zanen, leven al een tijdje in conflict met elkaar. Barenburg is de ontwerper binnen het bedrijf, maar zou zich volgens Zanen te veel gemoeid hebben met de dagelijkse leiding. Zanen was daarom eerder al naar de rechter gestapt om de verkoop van het bedrijf af te dwingen en nu krijgt hij dus zijn zin. Het bedrijf verwacht in de loop van het komende kwartaal meer nieuws naar buiten te brengen over de verkoop.

 

Bugaboo werd in 1994 opgericht en is in iets meer dan twintig jaar uitgegroeid tot een wereldspeler op vlak van kinderwagens. Vorig jaar haalde het een omzet van ongeveer 150 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Back to top