Kinderwagenfabrikant Bugaboo in etalage

Kinderwagenfabrikant Bugaboo in etalage

Het Nederlandse Bugaboo, dat wereldwijd kinderwagens verkoopt, is op zoek naar een overnemer. Dat besluit hebben de twee eigenaars genomen nadat er onenigheid was ontstaan over de leiding van het bedrijf.

200 miljoen euro

In juni waren er al geruchten opgedoken dat het bedrijf verkocht zou worden en dat nieuws wordt nu officieel gemaakt door de eigenaars zelf. Rabobank is ingehuurd om de verkoop te begeleiden, waarbij er volgens het FD een bedrag van ongeveer 200 miljoen euro wordt gezocht.

 

De twee eigenaars, Max Barenbrug en Eduard Zanen, leven al een tijdje in conflict met elkaar. Barenburg is de ontwerper binnen het bedrijf, maar zou zich volgens Zanen te veel gemoeid hebben met de dagelijkse leiding. Zanen was daarom eerder al naar de rechter gestapt om de verkoop van het bedrijf af te dwingen en nu krijgt hij dus zijn zin. Het bedrijf verwacht in de loop van het komende kwartaal meer nieuws naar buiten te brengen over de verkoop.

 

Bugaboo werd in 1994 opgericht en is in iets meer dan twintig jaar uitgegroeid tot een wereldspeler op vlak van kinderwagens. Vorig jaar haalde het een omzet van ongeveer 150 miljoen euro.