Kinderwagenfabrikant Bugaboo in etalage | RetailDetail

Kinderwagenfabrikant Bugaboo in etalage

Kinderwagenfabrikant Bugaboo in etalage
Bugaboo

Het Nederlandse Bugaboo, dat wereldwijd kinderwagens verkoopt, is op zoek naar een overnemer. Dat besluit hebben de twee eigenaars genomen nadat er onenigheid was ontstaan over de leiding van het bedrijf.

200 miljoen euro

In juni waren er al geruchten opgedoken dat het bedrijf verkocht zou worden en dat nieuws wordt nu officieel gemaakt door de eigenaars zelf. Rabobank is ingehuurd om de verkoop te begeleiden, waarbij er volgens het FD een bedrag van ongeveer 200 miljoen euro wordt gezocht.

 

De twee eigenaars, Max Barenbrug en Eduard Zanen, leven al een tijdje in conflict met elkaar. Barenburg is de ontwerper binnen het bedrijf, maar zou zich volgens Zanen te veel gemoeid hebben met de dagelijkse leiding. Zanen was daarom eerder al naar de rechter gestapt om de verkoop van het bedrijf af te dwingen en nu krijgt hij dus zijn zin. Het bedrijf verwacht in de loop van het komende kwartaal meer nieuws naar buiten te brengen over de verkoop.

 

Bugaboo werd in 1994 opgericht en is in iets meer dan twintig jaar uitgegroeid tot een wereldspeler op vlak van kinderwagens. Vorig jaar haalde het een omzet van ongeveer 150 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Flamant in handen van Besix

25/05/2018

Interieurspecialist Flamant, met vijf winkels in België en één in Parijs, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. Voormalig Brantano-topman Kurt Moons wordt CEO en moet het bedrijf een doorstart bezorgen.

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.