Kinderwagenfabrikant Bugaboo in etalage | RetailDetail

Kinderwagenfabrikant Bugaboo in etalage

Kinderwagenfabrikant Bugaboo in etalage
Bugaboo

Het Nederlandse Bugaboo, dat wereldwijd kinderwagens verkoopt, is op zoek naar een overnemer. Dat besluit hebben de twee eigenaars genomen nadat er onenigheid was ontstaan over de leiding van het bedrijf.

200 miljoen euro

In juni waren er al geruchten opgedoken dat het bedrijf verkocht zou worden en dat nieuws wordt nu officieel gemaakt door de eigenaars zelf. Rabobank is ingehuurd om de verkoop te begeleiden, waarbij er volgens het FD een bedrag van ongeveer 200 miljoen euro wordt gezocht.

 

De twee eigenaars, Max Barenbrug en Eduard Zanen, leven al een tijdje in conflict met elkaar. Barenburg is de ontwerper binnen het bedrijf, maar zou zich volgens Zanen te veel gemoeid hebben met de dagelijkse leiding. Zanen was daarom eerder al naar de rechter gestapt om de verkoop van het bedrijf af te dwingen en nu krijgt hij dus zijn zin. Het bedrijf verwacht in de loop van het komende kwartaal meer nieuws naar buiten te brengen over de verkoop.

 

Bugaboo werd in 1994 opgericht en is in iets meer dan twintig jaar uitgegroeid tot een wereldspeler op vlak van kinderwagens. Vorig jaar haalde het een omzet van ongeveer 150 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.