Kinepolis wil alle Belgische Utopolis-bioscopen van de hand doen

Kinepolis wil alle Belgische Utopolis-bioscopen van de hand doen

Kinepolis wil alle Belgische Utopolis-bioscopen van de hand doen

Kinepolis is van plan om de vier Belgische bioscopen van de groep Utopolis te verkopen aan zijn Franse concurrent UGC. Het Luxemburgse Utopolis is nog maar sinds vorig jaar in handen van Kinepolis.

Te groot marktaandeel

De verkoop van de filialen komt er op vraag van de Belgische Mededingingsautoriteit, die had geëist dat Kinepolis minstens twee filialen van Utopolis zou verkopen. De BMA vreesde dat Kinepolis anders te dominant zou worden op de Belgische markt, waar het voor de overname al een marktaandeel van 44% had.

 

Als de overname er komt, is dat meteen de grootste Belgische deal voor UGC. De Franse groep zou er zo in één keer 30 zalen, meer dan 5.500 plaatsen en 1,2 miljoen bezoekers bij krijgen. Ook Pathé, Euroscoop en Imagix hadden interesse in een overname, maar Kinepolis heeft al bevestigd dat het momenteel exclusieve gesprekken voert met UGC. Dat zou volgens bronnen een prijs betalen tussen 25 en 40 miljoen euro.

 

UGC heeft momenteel twee bioscopen in Brussel en eentje in Antwerpen, goed voor een marktaandeel van ongeveer 12%. Bij een overname van de vier bioscopen zal dat dus gevoelig stijgen. Utopolis van zijn kant heeft naast de vier Belgische bioscopen ook nog vijf filialen in Nederland, drie in Luxemburg en eentje in Frankrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.