Kinepolis wil alle Belgische Utopolis-bioscopen van de hand doen

Kinepolis wil alle Belgische Utopolis-bioscopen van de hand doen

Kinepolis wil alle Belgische Utopolis-bioscopen van de hand doen

Kinepolis is van plan om de vier Belgische bioscopen van de groep Utopolis te verkopen aan zijn Franse concurrent UGC. Het Luxemburgse Utopolis is nog maar sinds vorig jaar in handen van Kinepolis.

Te groot marktaandeel

De verkoop van de filialen komt er op vraag van de Belgische Mededingingsautoriteit, die had geëist dat Kinepolis minstens twee filialen van Utopolis zou verkopen. De BMA vreesde dat Kinepolis anders te dominant zou worden op de Belgische markt, waar het voor de overname al een marktaandeel van 44% had.

 

Als de overname er komt, is dat meteen de grootste Belgische deal voor UGC. De Franse groep zou er zo in één keer 30 zalen, meer dan 5.500 plaatsen en 1,2 miljoen bezoekers bij krijgen. Ook Pathé, Euroscoop en Imagix hadden interesse in een overname, maar Kinepolis heeft al bevestigd dat het momenteel exclusieve gesprekken voert met UGC. Dat zou volgens bronnen een prijs betalen tussen 25 en 40 miljoen euro.

 

UGC heeft momenteel twee bioscopen in Brussel en eentje in Antwerpen, goed voor een marktaandeel van ongeveer 12%. Bij een overname van de vier bioscopen zal dat dus gevoelig stijgen. Utopolis van zijn kant heeft naast de vier Belgische bioscopen ook nog vijf filialen in Nederland, drie in Luxemburg en eentje in Frankrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Back to top