KKR bereidt bod voor op Asda

KKR bereidt bod voor op Asda
Shutterstock.com

De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR zou overwegen om een bod te doen op supermarktketen Asda, nu een fusie tussen tussen Asda en Sainsbury's erg onzeker lijkt.

 

Schaalvoordeel

Vorige week kwam de geplande fusie op de helling te staan nadat de Britse concurrentiewaakhond CMA ernstige bezwaren tegen de fusie bleek te hebben. De fusie tussen de nummers twee en drie zou leiden tot een aanzienlijke vermindering van de concurrentie, zowel op lokaal als nationaal vlak, stelde het CMA.

 

Dat KKR nu interesse toont in Asda, komt zeker niet als een verrassing. “De markt wist dat Asda te koop stond”, zegt Gervais Williams van Miton fund mangers. Bovendien werkt KKR nauw samen met Tony De Nunzio, voormalig CEO van de supermarktketen die nu nog in handen is van het Amerikaanse Walmart.

 

Over de omvang van het nakende bod is niets bekend, maar aangenomen wordt dat het lager zal liggen dan de waardering van 7,3 miljard pond (zowat 8 miljard euro) bij de deal met Sainsbury's. Bij een gewone verkoop zullen de schaalvoordelen immers beduidend kleiner zijn.