Klachten over nieuwste flessendop huismerken

Klachten over nieuwste flessendop huismerken

Klachten over nieuwste flessendop huismerken
Foto Cristalline

De nieuwe klikdoppen die sinds kort de klassieke schroefdop zijn komen vervangen op de kleinere waterflesjes van de huismerken, oogsten veel kritiek. Colruyt en Delhaize kregen al klachten binnen.

 

Snap-clicksysteem “beter uitleggen”

Openklikken kan nog wel, losschroeven niet meer: er belanden dus minder flessendoppen in het milieu. Dat is de logica achter de nieuwe ‘snap-click’-doppen die sinds kort zijn verschenen op de waterflesjes van de huismerken. Prima initiatief, zou je dan denken, maar nogal wat consumenten zien dat duidelijk anders. Zowel bij Colruyt als bij Delhaize kreeg de klantendienst al tientallen klachten binnen. Op sociale media regent het ook opmerkingen over hoe onhandig en gebruiksonvriendelijk die nieuwe doppen wel zijn.

 

“Ze zijn dat echter niet, toch niet als ze goed worden gebruikt”, reageert Hanne Poppe van Colruyt in Het Nieuwsblad. “Ze moeten wel helemaal worden opengeklikt. Anders kunnen ze inderdaad wel hinderlijk zijn.” Colruyt bekijkt of er eventueel extra instructies op het etiket moeten komen. “We zijn er duidelijk niet in geslaagd een aantal zaken voldoende uit te leggen”, klinkt het in Halle. Ook Roel Dekelver van Delhaize heeft weet van “een honderdtal opmerkingen” en zegt dat de keten naar een oplossing zoekt: “Een mogelijkheid is om het nieuwe systeem te verfijnen. Maar het is ook mogelijk dat we de oude doppen gaan herinvoeren.”

 

Geen plannen bij A-merken

Een rondvraag leert dat de A-merken geen plannen hebben om over te schakelen op het snap-clicksysteem. Bij Coca-Cola België, producent van Chaudfontaine, staat dat  alvast “niet op de planning”.

 

Carrefour is blijkbaar de enige supermarkt die ‑ naar eigen zeggen ‑ nog geen klachten kreeg. “Wij gaan het systeem binnenkort zelfs uitbreiden naar de flessen van twee liter”, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top