Koeckebackers is New Retail Champion 2017 | RetailDetail

Koeckebackers is New Retail Champion 2017

Koeckebackers is New Retail Champion 2017
Koeckebackers

Tijdens de New Retail Champions Award-bijeenkomst van Vedis Retail Platform is Koeckebackers verkozen tot het meest innoverende en relevante retailconcept van 2017.

 

Maatschappelijke betrokkenheid

Koeckebackers maakt ambachtelijke koekjes, maar is vooral een sociaal project dat kansarme jongvolwassenen weer op weg wil helpen. Het bedrijf runt ook een ‘Koeckebar’ in Amsterdam, waar bezoekers de koekjes kunnen proeven, kopen en zelfs mee helpen bakken. De winnaar kreeg 52% procent van de stemmen van de ruim honderd aanwezige retaildeskundigen op het event. De twee andere genomineerden, Boedelmakelaar en Frendz, kregen respectievelijk 25% en 23% van de stemmen. De drie kandidaten waren door een vakjury geselecteerd uit een lijst van 35 retailers.

 

De passie van de ondernemer en het team, de sociale en maatschappelijke betrokkenheid in combinatie met echte ambachtelijke producten en ook de schaalbaarheid, maakt dat Koeckebackers tot een terechte New Retail Champion is verkozen, aldus de jury. Naast de Award kreeg de winnaar een digitale waardecheque van vijf dagen consultancy van Capgemini en een strippenkaart ter waarde van 5.000 euro van adviesbureau Crossmarks.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.