Kopje koffie? De drone levert zo meteen!

IBM patent

Als het van technologiereus IBM afhangt, krijgen we binnenkort ons kopje koffie geleverd via drones. Dat moet toch blijken uit een patentaanvraag die IBM eerder deze maand indiende bij het US Patent Office.

 

Bakje troost uit de lucht

Toegegeven, het is nog verre toekomstmuziek: drones die ons een kop koffie brengen. Op bestelling, maar evengoed zelfs ongevraagd: volgens de patentaanvraag zouden de drones namelijk autonoom kunnen nagaan wanneer u aan een nieuwe dosis cafeïne toe bent.

 

De drones zouden namelijk beschikken over sensoren die niet alleen gebaren kunnen detecteren, maar ook gezichtsuitdrukkingen en oogpupillen kunnen scannen. Op basis van die informatie, aangevuld met data over uw slaapkwaliteit en bijvoorbeeld het aantal vergaderingen dat u nog voor de boeg hebt (op basis van een link met uw digitale agenda is dat een fluitje van een cent), brengt de drone dan op eigen houtje een ‘bakje troost’, nog vóór u er zelf om hebt gevraagd.

 

Volgens IBM kan de koffiedrone niet alleen in het bedrijfsleven goed van pas komen, maar ook in de retailsector: zo kan hij gebruikt worden in koffiebars om de verkoop op te drijven. De retail- en distributiesector heeft al langer interesse in drones: onder meer Walmart, Amazon en JD.com zien brood in die autonoom vliegende tuigen.