Kringwinkel opent duurzaam shoppingcenter Circuit in Antwerpen

De Kringwinkel

Afgelopen zaterdag heeft Circuit de deuren geopend. Het shoppingcenter is een initiatief van De Kringwinkel en de stad Antwerpen en biedt ruimte aan achttien duurzame ondernemers.

 

Levensduur producten verlengen

Circuit is dus geen traditionele kringwinkel, zoals ze in heel Vlaanderen te vinden zijn. Het nieuwe shoppingcenter op Nieuw-Zuid verenigt achttien duurzame ondernemers onder één dak. Zo kan je er bijvoorbeeld kleding laten aanpassen of je fiets laten herstellen. Verder zijn er onder meer een duurzame kapper, een bloemenwinkel met duurzaamheidslabel en een wijn- en koffiebar.

 

“Het is de bedoeling dat we de levensduur van producten proberen te verlengen door alles te herstellen”, legt Louise Vrints van De Kringwinkel in GVA uit. “Ons doel is om duurzaam leven gemakkelijker te maken.”

 

Intussen heeft De Kringwinkel Antwerpen zijn eerste meubelwinkel (de Blikfabriek in Hoboken) alweer gesloten. De winkel bleef amper een jaar geopend. Vrints haalt verschillende redenen aan voor de sluiting, zoals het feit dat het pand niet verwarmd kon worden. “Maar de voornaamste reden is dat we een moeilijk jaar achter de rug hebben en dus met veel pijn in het hart keuzes moeten maken”, besluit ze.