L’Oréal en Unilever krijgen fikse boetes

L’Oréal en Unilever krijgen fikse boetes

L'Oréal, Unilever en 9 andere bedrijven hebben van de Franse antikartelregulator een boete van in totaal 951,2 miljoen euro gekregen, omdat ze prijsafspraken hadden gemaakt rond onder andere shampoo en tandpasta.

In beroep

Het ging daarbij om twee verschillende zaken: één draaide rond schoonmaakproducten, terwijl bij het andere producten voor persoonlijke hygiëne in het spel waren. De boete van in totaal 606 miljoen euro voor de persoonlijke verzorgingsindustrie is de hoogste die ooit werd opgelegd door de Franse antitrust-autoriteiten.

 

L'Oréal krijgt een boete van 189,5 miljoen euro, terwijl Unilever 172,5 miljoen euro moet betalen. Beide bedrijven zeggen in beroep te zullen gaan tegen de boete, die volgens hen onterecht is: ze zeggen dat er geen vuil spel gespeeld werd. Naast Unilever en L'Oréal kregen ook Colgate-Palmolive, Reckitt Benckiser Group, Procter & Gamble, Beiersdorf AG en SCA Tissue France een boete opgelegd.

 

P&G, Colgate en Henkel hadden eerder al eens een boete gekregen. Toen ontsnapte Unilever als klokkenluider aan een sanctie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Unizo wil geen verbod op plastic zakjes

15/12/2017

In tegenstelling tot Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, is Unizo een verbod op plastic zakjes in de retail niet genegen. De organisatie pleit voor een systeem waarbij de klant moet betalen voor elk zakje.

Gent lanceert visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad (die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement) een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Back to top