L’Oréal en Unilever krijgen fikse boetes

L’Oréal en Unilever krijgen fikse boetes

L'Oréal, Unilever en 9 andere bedrijven hebben van de Franse antikartelregulator een boete van in totaal 951,2 miljoen euro gekregen, omdat ze prijsafspraken hadden gemaakt rond onder andere shampoo en tandpasta.

In beroep

Het ging daarbij om twee verschillende zaken: één draaide rond schoonmaakproducten, terwijl bij het andere producten voor persoonlijke hygiëne in het spel waren. De boete van in totaal 606 miljoen euro voor de persoonlijke verzorgingsindustrie is de hoogste die ooit werd opgelegd door de Franse antitrust-autoriteiten.

 

L'Oréal krijgt een boete van 189,5 miljoen euro, terwijl Unilever 172,5 miljoen euro moet betalen. Beide bedrijven zeggen in beroep te zullen gaan tegen de boete, die volgens hen onterecht is: ze zeggen dat er geen vuil spel gespeeld werd. Naast Unilever en L'Oréal kregen ook Colgate-Palmolive, Reckitt Benckiser Group, Procter & Gamble, Beiersdorf AG en SCA Tissue France een boete opgelegd.

 

P&G, Colgate en Henkel hadden eerder al eens een boete gekregen. Toen ontsnapte Unilever als klokkenluider aan een sanctie.

Tags: