L1 Retail gaat 3 miljard investeren in retailers | RetailDetail

L1 Retail gaat 3 miljard investeren in retailers

L1 Retail gaat 3 miljard investeren in retailers

Het internationale investeringsfonds LetterOne heeft L1 Retail opgericht, dat maar liefst 3 miljard dollar (2,9 miljard euro) moet gaan investeren in "toekomstige sterren van de retailsector".

Potentieel om marktleider te worden

In een eerste fase gaat L1 Retail op zoek naar bedrijven in Europa en opkomende markten, met uitzondering van Rusland. Daarbij zal het tot drie miljard dollar investeren in een klein aantal retailers die het potentieel hebben om marktleiders te worden in hun sector en hun markt. Het fonds zal daarbij kiezen voor bedrijven die zich toeleggen op een goede prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksgemak en voor bedrijven in de gezondheids- en wellness-sectoren. Unieke businessmodellen zullen daarbij prominent aanwezig zijn.

 

“We kijken er naar uit om samen te werken met ervaren managementteams om nieuwe leiders in de retail te creëren”, zegt Stephan DuCharme, die de leiding krijgt over L1 Retail. Daarnaast zullen onder andere John Walden, voormalig CEO van de Home Retail Group, en Clive Humby, oprichter van dunnhumby, deel uitmaken van de adviesraad van L1 Retail.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.