Laatste winkels Britse BHS sluiten definitief de deuren

Laatste winkels Britse BHS sluiten definitief de deuren

Laatste winkels Britse BHS sluiten definitief de deuren

Na 88 jaar hebben de laatste 22 winkels van de Britse warenhuisketen BHS definitief de deuren gesloten. Ze hadden nog tot vorige zondag overleefd, nadat de keten in maart failliet werd verklaard.

Gecontesteerde eigenaar

BHS had in het Verenigd Koninkrijk meer dan 160 filialen, maar de voorbije weken hadden de curatoren er daar al 141 van laten sluiten, onder andere het vlaggenschip op Oxford Street in Londen. Na het faillissement in maart was er nog een zoektocht geweest naar een overnemer, maar die werd nooit gevonden.

 

BHS, dat staat voor British Home Stores, was bijna 90 jaar een bekend gezicht in de Britse winkelstraten, maar zag de voorbije decennia zijn omzet dalen. Bovendien werd er te weinig geïnvesteerd en werd er slecht gereageerd op de concurrentie.

 

De keten was sinds 2000 in handen van Philip Green, die de keten van Storehouse overnam voor 200 miljoen pond (235 miljoen euro). Vijftien jaar later deed hij de keten terug van de hand voor een symbolische pond. Er gaan nu zelfs stemmen op om het ridderschap van Green terug af te nemen vanwege zijn mismanagement van de keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie.