Lapperre lanceert hoorcentrum van de toekomst: World of Hearing

Lapperre

Gehoorspecialist Lapperre lanceert een nieuw, laagdrempelig winkelconcept in België: bij World of Hearing kunnen consumenten vrijblijvend en zonder afspraak terecht. Na de eerste vestiging in Gent volgen er snel meer.

 

Vrijblijvend bezoek

“Hoewel meer dan een miljoen volwassen Belgen met gehoorverlies te maken heeft, besluit minder dan één op drie van hen het probleem aan te pakken met een hoorapparaat”, zegt algemeen directeur Marc Heymans van Sonova Retail Belgium, de groep boven Lapperre. De drempel is nog te hoog: “Gemiddeld doet de Belg er zo’n zeven jaar over om de stap te zetten om het probleem aan te pakken.”

 

Daarom ontwikkelde de groep een nieuw, erg toegankelijk winkelconcept: bij World of Hearing op de Steendam in Gent kunnen mensen vanaf vandaag vrijblijvend en zonder afspraak een kijkje nemen, een test afleggen of kennismaken met de meest moderne oplossingen voor gehoorproblemen.

 

Indicatieve hoortest

In een Self Screening Room kan je op eigen houtje een eerste, indicatieve hoortest afnemen, in de Experience Room kan je de nieuwste hoortoestellen in 3D uitproberen. Hier kunnen ook goed horende mensen écht ervaren hoe het voelt om minder te horen. Tafels met aanraakschermen geven meer info over de toestellen.

 

Een professioneel team van audiologen begeleidt en informeert klanten over veelvoorkomende issues als tinnitus en lichte gehoorverliezen. Met de digitale otoscan worden ten slotte haarfijne scans van het oor gemaakt, de basis voor op maat gemaakte in-het-oor hoortoestellen of oorstukjes.

 

Expansieplannen

World of Hearing is een internationaal concept: het begon met een geslaagd proefconcept in het Nederlandse Dordrecht drie jaar geleden en de formule is intussen onder meer te vinden in Canada en Nieuw-Zeeland en in de Europese landen Denemarken, Duitsland, Italië en Nederland.

 

Na de opening van de eerste vestiging in Gent volgen op termijn nog een aantal filialen in ons land. “We zien World of Hearing als het hoorcentrum van de toekomst, waar vooral expertise en beleving centraal staan. Met die combinatie willen we ook in België de weg naar een leven zonder verstoord gehoor vlot en eenvoudig maken”, aldus Heymans.