Le Creuset opent derde Belgische winkel

Le Creuset opent derde Belgische winkel

Vandaag opent het Franse Le Creuset in Gent zijn derde Belgische winkel, na Antwerpen en Brussel. Wereldwijd verkoopt het merk zijn kookproducten in meer dan zestig landen. 

“Volledige merkbeleving”

"Onze brandstores staan garant voor een volledige merkbeleving, een uiterst goede service en een flinke dosis know-how" vertelt Ariane Dumortier, verantwoordelijke voor België en Luxemburg, over het idee achter de eigen winkels. Klanten vinden er het typische geëmailleerd gietijzeren kookgerei (waaronder de bekende ronde rode braadpan), waarvoor Le Creuset al sinds 1925 bekend staat. Die producten worden nog steeds gemaakt in de oorspronkelijke fabriek in Fresnoy-le-Grand in Picardië, maar de bouw van een nieuwe fabriek moet een grotere productiecapaciteit garanderen.

 

De eerste Belgische winkel van het Franse merk opende in 2015 in de Groendalstraat in Antwerpen. “In Nederland en Spanje hebben we ook al dergelijke winkels geopend, maar het is geen concurrentie voor de bestaande kookwinkels”, zei marketingmanager Tineke Holvoet toen aan GvA: “We willen alleen aan merkversterking doen. En de opening van afgelopen weekend was een succes. Er was erg veel interesse. Een perfecte eerste stap dus, want in de toekomst willen we ook naar Gent of Brussel uitwijken.”