Le Creuset opent derde Belgische winkel | RetailDetail

Le Creuset opent derde Belgische winkel

Le Creuset opent derde Belgische winkel

Vandaag opent het Franse Le Creuset in Gent zijn derde Belgische winkel, na Antwerpen en Brussel. Wereldwijd verkoopt het merk zijn kookproducten in meer dan zestig landen. 

“Volledige merkbeleving”

"Onze brandstores staan garant voor een volledige merkbeleving, een uiterst goede service en een flinke dosis know-how" vertelt Ariane Dumortier, verantwoordelijke voor België en Luxemburg, over het idee achter de eigen winkels. Klanten vinden er het typische geëmailleerd gietijzeren kookgerei (waaronder de bekende ronde rode braadpan), waarvoor Le Creuset al sinds 1925 bekend staat. Die producten worden nog steeds gemaakt in de oorspronkelijke fabriek in Fresnoy-le-Grand in Picardië, maar de bouw van een nieuwe fabriek moet een grotere productiecapaciteit garanderen.

 

De eerste Belgische winkel van het Franse merk opende in 2015 in de Groendalstraat in Antwerpen. “In Nederland en Spanje hebben we ook al dergelijke winkels geopend, maar het is geen concurrentie voor de bestaande kookwinkels”, zei marketingmanager Tineke Holvoet toen aan GvA: “We willen alleen aan merkversterking doen. En de opening van afgelopen weekend was een succes. Er was erg veel interesse. Een perfecte eerste stap dus, want in de toekomst willen we ook naar Gent of Brussel uitwijken.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Back to top