Le Creuset opent derde Belgische winkel | RetailDetail

Le Creuset opent derde Belgische winkel

Le Creuset opent derde Belgische winkel

Vandaag opent het Franse Le Creuset in Gent zijn derde Belgische winkel, na Antwerpen en Brussel. Wereldwijd verkoopt het merk zijn kookproducten in meer dan zestig landen. 

“Volledige merkbeleving”

"Onze brandstores staan garant voor een volledige merkbeleving, een uiterst goede service en een flinke dosis know-how" vertelt Ariane Dumortier, verantwoordelijke voor België en Luxemburg, over het idee achter de eigen winkels. Klanten vinden er het typische geëmailleerd gietijzeren kookgerei (waaronder de bekende ronde rode braadpan), waarvoor Le Creuset al sinds 1925 bekend staat. Die producten worden nog steeds gemaakt in de oorspronkelijke fabriek in Fresnoy-le-Grand in Picardië, maar de bouw van een nieuwe fabriek moet een grotere productiecapaciteit garanderen.

 

De eerste Belgische winkel van het Franse merk opende in 2015 in de Groendalstraat in Antwerpen. “In Nederland en Spanje hebben we ook al dergelijke winkels geopend, maar het is geen concurrentie voor de bestaande kookwinkels”, zei marketingmanager Tineke Holvoet toen aan GvA: “We willen alleen aan merkversterking doen. En de opening van afgelopen weekend was een succes. Er was erg veel interesse. Een perfecte eerste stap dus, want in de toekomst willen we ook naar Gent of Brussel uitwijken.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.