Le Creuset opent derde Belgische winkel | RetailDetail

Le Creuset opent derde Belgische winkel

Le Creuset opent derde Belgische winkel

Vandaag opent het Franse Le Creuset in Gent zijn derde Belgische winkel, na Antwerpen en Brussel. Wereldwijd verkoopt het merk zijn kookproducten in meer dan zestig landen. 

“Volledige merkbeleving”

"Onze brandstores staan garant voor een volledige merkbeleving, een uiterst goede service en een flinke dosis know-how" vertelt Ariane Dumortier, verantwoordelijke voor België en Luxemburg, over het idee achter de eigen winkels. Klanten vinden er het typische geëmailleerd gietijzeren kookgerei (waaronder de bekende ronde rode braadpan), waarvoor Le Creuset al sinds 1925 bekend staat. Die producten worden nog steeds gemaakt in de oorspronkelijke fabriek in Fresnoy-le-Grand in Picardië, maar de bouw van een nieuwe fabriek moet een grotere productiecapaciteit garanderen.

 

De eerste Belgische winkel van het Franse merk opende in 2015 in de Groendalstraat in Antwerpen. “In Nederland en Spanje hebben we ook al dergelijke winkels geopend, maar het is geen concurrentie voor de bestaande kookwinkels”, zei marketingmanager Tineke Holvoet toen aan GvA: “We willen alleen aan merkversterking doen. En de opening van afgelopen weekend was een succes. Er was erg veel interesse. Een perfecte eerste stap dus, want in de toekomst willen we ook naar Gent of Brussel uitwijken.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzetten – maar ook prijzen – stijgen weer voor fysieke winkels

25/05/2018

Er ligt weer groei in het verschiet voor de winkels: GfK voorspelt dat de fysieke winkels in Europa 2,1 procent meer omzet zullen draaien in 2018. Het afgelopen jaar groeide hun omzet al met 1,8 procent.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.