Lego opent twee winkels in Nederland

Lego opent twee winkels in Nederland
Lego

De Deense speelgoedmaker Lego opent nog dit jaar zijn eerste twee Nederlandse winkels: de eer is voor Amsterdam en Utrecht. Tot nu toe had Lego in de Benelux alleen een winkel in eigen beheer in Wijnegem (Antwerpen).

 

Nederlandse geschiedenis

De winkel in Amsterdam zal allerlei innovaties kunnen aanbieden: één ervan is de 'mosaic maker', die op basis van een foto een mozaiek van Lego-blokjes maakt. Verder voorzien de Denen allerlei speelervaringen en bouwmogelijkheden in de winkel, allemaal met een knipoog naar de Nederlandse cultuur en geschiedenis.

 

"Bouwers van alle leeftijden kunnen de eindeloze speelmogelijkheden in onze nieuwe winkels in Amsterdam en Utrecht ontdekken en zich laten inspireren. Of je nu 1 of 100 bent, er is iets om enthousiast over te worden", zegt Alison Wood, die verantwoordelijk is voor de Lego-winkels in het Verenigd Koninkrijk, de Benelux en Scandinavië.

 

Wanneer de winkels precies de deuren zullen openen, is nog niet bekend. Het zal in ieder geval dit jaar zijn en ruim op tijd voor de kerstaankopen. Het worden alvast de eerste vestigingen in eigen beheer in Nederland: er zijn wel al filialen die door franchisenemers worden uitgebaat. Ook in andere Europese landen, waaronder België, opende Lego al eigen winkels. Wereldwijd staat de teller op 130 in twaalf landen.