Lego voor het eerst grootste speelgoedmaker ter wereld | RetailDetail

Lego voor het eerst grootste speelgoedmaker ter wereld

Lego voor het eerst grootste speelgoedmaker ter wereld

De Deense Lego Group heeft weer een jaar vol groei achter de rug en mag zich daardoor voor het eerst in zijn geschiedenis de grootste speelgoedmaker ter wereld noemen. Voorheen hoorde die titel toe aan Mattel.

 

Groei in Europa

De omzet van Lego groeide in 2016 met 6 procent naar omgerekend 5,1 miljard euro. Daarmee doet het beter dan Mattel, dat vorig jaar zijn omzet zag dalen naar 4,9 miljard euro. Ook de nettowinst van Lego steeg lichtjes naar 1,24 miljard euro.

 

Ondanks de goede resultaten zegt CFO John Goodwin niet bezig te zijn met de cijfertjes. “Wij willen puur zoveel mogelijk kinderen in de wereld bereiken”, stelt hij.

 

Lego is al enkele jaren bezig aan een forse opmars. In 2013 was de omzet nog maar 3,36 miljard euro, maar ondertussen is daar dus ongeveer de helft bijgekomen. De voorbije jaren groeide Lego vooral in de Verenigde Staten, maar daar vlakt de groei stilaan af. Aan de andere kant groeit het nu wel in Europa en Azië.

 

“Daar zijn we heel blij mee, gezien het feit dat we al decennia actief zijn in Europa en onze penetratiegraad erg hoog is”, aldus Goodwin. Lego doet het vooral goed dankzij de licenties die het heeft afgesloten met Disney en DC Comics. Vooral de twee Star Wars-films, die eigendom zijn van Disney, stuwden de verkoop van een aantal modellen. Lego mikt ook al lang niet meer enkel op kinderen, maar ook op volwassenen die uit nostalgie teruggrijpen naar het speelgoed uit hun jeugd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.