LensGroup neemt twee Duitse webwinkels over | RetailDetail

LensGroup neemt twee Duitse webwinkels over

LensGroup neemt twee Duitse webwinkels over

Het Belgische LensGroup, moederbedrijf van online lenzenverkoper LensOnline, heeft twee Duitse webwinkels overgenomen. Het betreedt zo voor de eerste keer de Duitse markt, het vijfde Europese land voor de groep.

 

Grote markt

Door de overname van Contactlinsenman.de en Bestpricelens.com is LensGroup naast België, Italië, Nederland en Spanje nu dus ook aanwezig in Dutisland. De omzet stijg ook meteen met vier miljoen euro naar ongeveer dertig miljoen. “De Duitse markt is erg interessant voor ons, want ze is acht keer groter dan de Belgische”, zegt oprichter Bert Boon aan De Tijd. Hij heeft dan ook de ambitie om uit te groeien tot een grote Europese speler.

 

In België, waar de online lenzenverkoop goed is voor 15% van de totale markt, is LensOnline veruit de dominantste speler. Dat heeft het te danken aan een reeks overnames van concurrerende webshops en de samenwerking met onafhankelijke opticiens, waar klanten hun lenzen kunnen ophalen.

 

Grote concurrentie

“Ook in Duitsland willen we samenwerken met zelfstandige opticiens”, zegt Boon. “Maar in een eerste fase werken we alleen online. We willen eerst een stevig klantenbestand aanleggen.”

 

LensGroup sluit niet uit dat er in Duitsland nog overnames zullen volgen, maar zal wel rekening moeten houden met de competitieve markt. “In Duitsland zijn de prijzen voor lenzen erg hard gedaald, omdat Amazon en enkele andere grote spelers er actief zijn. De twee bedrijven die wij overnemen zijn net winstgevend”, aldus Boon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.