Lidl-moeder maakt opvolger Klaus Gehrig bekend

Lidl-moeder maakt opvolger Klaus Gehrig bekend
Shutterstock.com

De Schwarz Gruppe, moedermaatschappij van Lidl en Kaufland, heeft een opvolger voor CEO Klaus Gehrig aangeduid. Gerd Chrzanowski wordt vanaf nu ingewerkt als zijn opvolger. Ook Melanie Köhler krijgt promotie.

 

Lang voorbereid

De verandering aan de top is al meer dan een jaar in de maak: in het voorjaar van 2019 werd Chrzanowski benoemd tot adjunct van Gehrig. Met onmiddellijke ingang wordt Chrzanowski nu getraind in zijn nieuwe rol, meldt LebensmittelZeitung. "In het verleden heeft Gerd Chrzanowski zijn persoonlijke, professionele en vooral strategische kwaliteiten aangetoond in verschillende managementfuncties en taken", aldus Gehrig.

 

Chrzanowski was van 2008 tot 2014 lid van de raad van bestuur van discounter Lidl, voordat hij de leiding kreeg over de dienstencentrale van moederbedrijf Schwarz Gruppe. Melanie Köhler zal die functie van Chrzanowski overnemen.

 

De topmannen van Lidl en Kaufland, die tot nu toe slechts ad interim de leiding hadden, worden in hun posities bevestigd. Ignacio Paterno (Lidl) en Frank Schumann (Kaufland) komen nu dus echt aan het hoofd van de betrokken retailers.