Lion Capital zoekt nieuwe eigenaar voor Hema | RetailDetail

Lion Capital zoekt nieuwe eigenaar voor Hema

Lion Capital zoekt nieuwe eigenaar voor Hema
Shutterstock

Er waren al langer signalen dat Lion Capital op zoek was naar een nieuwe eigenaar voor de Nederlandse keten Hema, maar nu heeft het private-equitybedrijf ook officieel zakenbank Credit Suisse onder de arm genomen.

Tweede poging

Een mogelijke verkoop van Hema is nu een van de opties, maar Lion Capital laat verstaan dat het ook andere strategieën bekijkt. Een gedeeltelijke verkoop of een beursgang worden dus niet uitgesloten, schrijft De Tijd. Het is niet de eerste keer dat Lion Capital op zoek gaat naar een overnemer: het kreeg Hema in 2007 in handen en wilde eigenlijk al in 2010 het Nederlandse bedrijf opnieuw verkopen, maar toen werd er echter geen geschikte overnemer gevonden.

 

Overal omzetgroei

Hema maakte vandaag ook de bedrijfsresultaten bekend voor het tweede kwartaal. Daarin steeg de netto-omzet met 3,3% naar 287 miljoen euro. Op alle markten was er sprake van groei, al was die in Nederland met 0,7% wel minimaal. In België steeg de omzet met 2,7% ten opzichte van vorig jaar. De grootste groeier was Duitsland, dat er met 22,2% op vooruit ging.

 

De vergelijkbare consumentenomzet kwam 3,1% hoger uit dan een jaar eerder, terwijl er online maar liefst 40% meer werd verkocht. De genormaliseerde EBITDA steeg ook met 13,2% naar 24,8 miljoen euro. Omwille van eenmalige kosten steeg het nettoverlies wel van 9,6 miljoen euro naar 29,1 miljoen euro, zonder eenmalige kosten daalde het verlies met 5%.

 

“We kunnen terugkijken op een sterk kwartaal. Zowel de omzet als het genormaliseerde EBITDA laten wederom een consistente groei zien. Het afgelopen kwartaal is alweer het tiende kwartaal op rij waarin de like-for-like-consumentenomzet is gegroeid. We weten meer klanten te trekken doordat we blijven investeren in het aantrekkelijker maken van ons assortiment, onze winkels en online activiteiten. We zijn tevreden over de voortgang van onze groeistrategie”, aldus CEO Tjeerd Jegen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Back to top