Lion Capital zoekt nieuwe eigenaar voor Hema

Lion Capital zoekt nieuwe eigenaar voor Hema

Er waren al langer signalen dat Lion Capital op zoek was naar een nieuwe eigenaar voor de Nederlandse keten Hema, maar nu heeft het private-equitybedrijf ook officieel zakenbank Credit Suisse onder de arm genomen.

Tweede poging

Een mogelijke verkoop van Hema is nu een van de opties, maar Lion Capital laat verstaan dat het ook andere strategieën bekijkt. Een gedeeltelijke verkoop of een beursgang worden dus niet uitgesloten, schrijft De Tijd. Het is niet de eerste keer dat Lion Capital op zoek gaat naar een overnemer: het kreeg Hema in 2007 in handen en wilde eigenlijk al in 2010 het Nederlandse bedrijf opnieuw verkopen, maar toen werd er echter geen geschikte overnemer gevonden.

 

Overal omzetgroei

Hema maakte vandaag ook de bedrijfsresultaten bekend voor het tweede kwartaal. Daarin steeg de netto-omzet met 3,3% naar 287 miljoen euro. Op alle markten was er sprake van groei, al was die in Nederland met 0,7% wel minimaal. In België steeg de omzet met 2,7% ten opzichte van vorig jaar. De grootste groeier was Duitsland, dat er met 22,2% op vooruit ging.

 

De vergelijkbare consumentenomzet kwam 3,1% hoger uit dan een jaar eerder, terwijl er online maar liefst 40% meer werd verkocht. De genormaliseerde EBITDA steeg ook met 13,2% naar 24,8 miljoen euro. Omwille van eenmalige kosten steeg het nettoverlies wel van 9,6 miljoen euro naar 29,1 miljoen euro, zonder eenmalige kosten daalde het verlies met 5%.

 

“We kunnen terugkijken op een sterk kwartaal. Zowel de omzet als het genormaliseerde EBITDA laten wederom een consistente groei zien. Het afgelopen kwartaal is alweer het tiende kwartaal op rij waarin de like-for-like-consumentenomzet is gegroeid. We weten meer klanten te trekken doordat we blijven investeren in het aantrekkelijker maken van ons assortiment, onze winkels en online activiteiten. We zijn tevreden over de voortgang van onze groeistrategie”, aldus CEO Tjeerd Jegen.