Lion Capital zoekt nieuwe eigenaar voor Hema | RetailDetail

Lion Capital zoekt nieuwe eigenaar voor Hema

Lion Capital zoekt nieuwe eigenaar voor Hema
Shutterstock

Er waren al langer signalen dat Lion Capital op zoek was naar een nieuwe eigenaar voor de Nederlandse keten Hema, maar nu heeft het private-equitybedrijf ook officieel zakenbank Credit Suisse onder de arm genomen.

Tweede poging

Een mogelijke verkoop van Hema is nu een van de opties, maar Lion Capital laat verstaan dat het ook andere strategieën bekijkt. Een gedeeltelijke verkoop of een beursgang worden dus niet uitgesloten, schrijft De Tijd. Het is niet de eerste keer dat Lion Capital op zoek gaat naar een overnemer: het kreeg Hema in 2007 in handen en wilde eigenlijk al in 2010 het Nederlandse bedrijf opnieuw verkopen, maar toen werd er echter geen geschikte overnemer gevonden.

 

Overal omzetgroei

Hema maakte vandaag ook de bedrijfsresultaten bekend voor het tweede kwartaal. Daarin steeg de netto-omzet met 3,3% naar 287 miljoen euro. Op alle markten was er sprake van groei, al was die in Nederland met 0,7% wel minimaal. In België steeg de omzet met 2,7% ten opzichte van vorig jaar. De grootste groeier was Duitsland, dat er met 22,2% op vooruit ging.

 

De vergelijkbare consumentenomzet kwam 3,1% hoger uit dan een jaar eerder, terwijl er online maar liefst 40% meer werd verkocht. De genormaliseerde EBITDA steeg ook met 13,2% naar 24,8 miljoen euro. Omwille van eenmalige kosten steeg het nettoverlies wel van 9,6 miljoen euro naar 29,1 miljoen euro, zonder eenmalige kosten daalde het verlies met 5%.

 

“We kunnen terugkijken op een sterk kwartaal. Zowel de omzet als het genormaliseerde EBITDA laten wederom een consistente groei zien. Het afgelopen kwartaal is alweer het tiende kwartaal op rij waarin de like-for-like-consumentenomzet is gegroeid. We weten meer klanten te trekken doordat we blijven investeren in het aantrekkelijker maken van ons assortiment, onze winkels en online activiteiten. We zijn tevreden over de voortgang van onze groeistrategie”, aldus CEO Tjeerd Jegen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).