Lion Capital zoekt nieuwe eigenaar voor Hema | RetailDetail

Lion Capital zoekt nieuwe eigenaar voor Hema

Lion Capital zoekt nieuwe eigenaar voor Hema
Shutterstock

Er waren al langer signalen dat Lion Capital op zoek was naar een nieuwe eigenaar voor de Nederlandse keten Hema, maar nu heeft het private-equitybedrijf ook officieel zakenbank Credit Suisse onder de arm genomen.

Tweede poging

Een mogelijke verkoop van Hema is nu een van de opties, maar Lion Capital laat verstaan dat het ook andere strategieën bekijkt. Een gedeeltelijke verkoop of een beursgang worden dus niet uitgesloten, schrijft De Tijd. Het is niet de eerste keer dat Lion Capital op zoek gaat naar een overnemer: het kreeg Hema in 2007 in handen en wilde eigenlijk al in 2010 het Nederlandse bedrijf opnieuw verkopen, maar toen werd er echter geen geschikte overnemer gevonden.

 

Overal omzetgroei

Hema maakte vandaag ook de bedrijfsresultaten bekend voor het tweede kwartaal. Daarin steeg de netto-omzet met 3,3% naar 287 miljoen euro. Op alle markten was er sprake van groei, al was die in Nederland met 0,7% wel minimaal. In België steeg de omzet met 2,7% ten opzichte van vorig jaar. De grootste groeier was Duitsland, dat er met 22,2% op vooruit ging.

 

De vergelijkbare consumentenomzet kwam 3,1% hoger uit dan een jaar eerder, terwijl er online maar liefst 40% meer werd verkocht. De genormaliseerde EBITDA steeg ook met 13,2% naar 24,8 miljoen euro. Omwille van eenmalige kosten steeg het nettoverlies wel van 9,6 miljoen euro naar 29,1 miljoen euro, zonder eenmalige kosten daalde het verlies met 5%.

 

“We kunnen terugkijken op een sterk kwartaal. Zowel de omzet als het genormaliseerde EBITDA laten wederom een consistente groei zien. Het afgelopen kwartaal is alweer het tiende kwartaal op rij waarin de like-for-like-consumentenomzet is gegroeid. We weten meer klanten te trekken doordat we blijven investeren in het aantrekkelijker maken van ons assortiment, onze winkels en online activiteiten. We zijn tevreden over de voortgang van onze groeistrategie”, aldus CEO Tjeerd Jegen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.