Marks & Spencer wil 20 grootste winkels verkleinen

Marks & Spencer wil 20 grootste winkels verkleinen
Shutterstock.com

Warenhuisketen Marks & Spencer bekijkt de mogelijkheden om twintig van zijn grootste winkels te verkleinen. De bovenste verdiepingen van de betrokken winkels zouden daarbij omgebouwd worden tot woon- of kantoorruimte.

 

Marble Arch

Het is nog niet bekend over welke winkels het precies gaat, maar volgens This is Money komen vooral stedelijke winkels in dure winkelstraten in aanmerking. Onder meer de flagshipstore ‘Marble Arch’ in het centrum van Londen wordt genoemd: die winkel telt liefst zeven verdiepingen, goed voor een verkoopruimte van bijna 15.000m², en huisvest verder ook trainingsfaciliteiten voor het personeel en een perszaal. Voor velen is die winkel dan ook nog altijd het kloppende hart van de warenhuisketen.

 

Enkel de onderste verdiepingen zouden als winkel blijven bestaan, de bovenste verdiepingen zouden omgebouwd worden tot woon- of kantoorruimte en verhuurd worden. Door de opkomst van het online shoppen en de daling van het aantal bezoekers zijn vele winkelpanden te groot geworden. In het kader van een ingrijpend herstructureringsprogramma heeft Marks & Spencer al een hele reeks winkels gesloten. Op andere plaatsen verschijnen wel nieuwe filialen, maar die zijn beduidend kleiner.