Mathias Lambers leidt Procter & Gamble BeLux

Mathias Lambers, Procter & Gamble

Procter & Gamble, de multinational achter merken als Ariel, Dash, Gillette en Pampers, heeft Mathias Lambers benoemd tot verantwoordelijke voor België en Luxemburg. De benoeming gaat op 1 juli in.

 

Internationale loopbaan

Lambers volgt Caroline Thomaes op, die sinds 2017 Procter & Gamble Benelux leidt en vanaf 1 augustus persoonlijk verlof opneemt. De nieuwe topman is sinds 2006 aan de slag bij de merkfabrikant: de voorbije zeven jaar heeft hij in het buitenland gewerkt, waarvan vier jaar in Zuid-Afrika. De laatste drie jaar was hij werkzaam in China, waarbij hij de laatste twee jaar verantwoordelijk was voor de verkoop van het Procter & Gamble portfolio bij Carrefour Greater China.

 

P&G is de grootste producent van consumentenproducten ter wereld en is in België aanwezig sinds 1956. In het Innovatiecentrum in Strombeek-Bever werken zowat duizend internationale medewerkers aan de ontwikkeling van alle nieuwe wasmiddelen en schoonmaakmiddelen voor de hele wereld. Het concern heeft daarnaast een fabriek in Mechelen, die vaatwastabletten produceert – ook al voor de hele wereld.