Maxi Toys neemt Bart Smit over

Shutterstock.com

De 39 overblijvende Belgische speelgoedwinkels van Bart Smit komen in handen van Maxi Toys, en zullen ook een re-branding ondergaan naar het Maxi Toys-merk. Ze bevinden zich grotendeels in gebieden waar Maxi Toys nog niet actief is.

 

Continuïteit gegarandeerd

Voor Maxi Toys betekent de overname een nuttige en complementaire aanvulling van haar winkelnetwerk en de versterking van het merk Maxi Toys, zegt het persbericht. Het merendeel van de Belgische Bart Smit-winkels ligt immers in regio’s waar Maxi Toys tot op vandaag niet actief is. Voor Bart Smit, net als Maxi Toys voormalig onderdeel van de Blokker Holding, garandeert de overname niet enkel de continuïteit van de winkels en de handhaving van vele jobs. Dit is immers ook een stap naar nieuwe toekomst binnen een sterk presterende internationale groep: het Portugese investeringsfonds Green Swan nam recent niet alleen Maxi Toys over, maar eerder ook de Spaanse en Portugese activiteiten van de Amerikaanse retailer Toys 'R' Us

 

Volgens Alain Hellebaut, CEO van Maxi Toys, wint iedereen bij deze transactie: “Voor de Bart Smit-speelgoedwinkels en -medewerkers, voor de Bart Smit-klanten en -leveranciers, en voor de Maxi Toys-operaties is dit een win/win/win. Dankzij deze overname kunnen wij met Maxi Toys in België een nationale dekking realiseren en op alle vlakken even performant worden, in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Met een focus op klantenbeleving, speelgoed en multimedia, service, innovatie en digitalisering zullen wij onze klanten een vernieuwend en toekomstgericht concept bieden.” 

 

Maxi Toys heeft winkels in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland. De retailer zal de continuïteit waarborgen van de operaties in de nieuwe filialen, en heel snel de nieuwe website maxitoys.be lanceren om de Bart Smit-winkelpunten versneld te digitaliseren.