Mechelen overweegt shoppendel over Dijle

Shutterstock.com

De stad Mechelen wil volgend jaar een extra attractie invoeren voor bezoekende shoppers: een veer zou de nieuwe parking Keerdok via de Dijle moeten verbinden met de binnenstad. Volgende maand komt er ook al een tweede reguliere shoppingshuttlebus bij.

 

Beleving

Volgend jaar gaat in Mechelen de nieuwe parking Keerdok open, die bezoekers vanop de E19 moet opvangen nog voor ze de binnenstad bereiken. Het stadsbestuur en de lokale middenstand bekijken nu of er een bootshuttle over de Dijle kan komen om de parking met de binnenstad te verbinden. “De tocht over de Binnendijle zou een mooie route zijn waarbij beleving mee centraal staat. Op een paar minuten tijd brengen bootjes je langs een prachtig stukje Mechelen dan naar het hart van de stad”, vertelt schepen van Economie Greet Geypen in GVA.

 

Hoeveel haltes de bootshuttle precies zal hebben, is nog niet beslist. Geert Milis van Mechelen MeeMaken zou de boot graag tot aan de Fonteinbrug zien varen, zodat shoppers vlakbij de Bruul kunnen uitstappen. “We zien het nieuwe winkelpark Malinas niet als concurrentie, maar het is wel goed bereikbaar. Daarom is het belangrijk dat we ook voor een goede bereikbaarheid naar het centrum zorgen. Zo’n bootshuttle zou alleszins een spectaculaire manier zijn om shoppers en bezoekers te vervoeren”, aldus Milis.

 

Shuttlebus

Enkele jaren geleden introduceerde de Dijlestad al een gratis shuttlebus, die op zaterdagen en koopzondagen pendelt tussen randparking Nekker en de Grote Markt. Er waren ook plannen voor een tweede shuttledienst tussen Mechelen-Zuid en de Korenmarkt, maar corona gooide roet in het eten.

 

De eerste route is intussen weer operationeel, de tweede volgt binnenkort. “Uiterlijk tegen Black Friday op 26 november starten we een tweede route op. Dat evenement is samen met het aansteken van de kerstverlichting een belangrijk weekend voor onze middenstand en de horeca. Het is meteen ook de start van de eindejaarsperiode”, zegt Geypen.

 

 

Tags: