Mechels project met pop-ups werpt vruchten af

Mechels project met pop-ups werpt vruchten af

Mechels project met pop-ups werpt vruchten af

Het Mechelse project MEST, waarbij starters hun winkelconcept kunnen uittesten in een leegstaand pand, werpt zijn vruchten af: in drie jaar tijd heeft het immers een tiental permanente winkels voortgebracht.

Vijftigtal deelnemers

Enkele jaren geleden werd de winkelstraat Geitestraat in Mechelen geplaagd door een grote leegstand: op een bepaald moment stonden er ongeveer tien panden leeg. Om dat probleem aan te pakken, werd MEST in het leven geroepen: een project waarbij starters hun concept voor een korte periode konden uittesten. Sinds de start van het project hebben een vijftigtal ondernemers de handschoen opgenomen, twaalf daarvan hebben nadien een doorstart gemaakt met een permanente zaak.

 

Onder andere Else Pelemans en Brigitte Buelens zijn gretig ingegaan op dat aanbod. Zij huren nu een pand voor vier maanden, waarbij het huurcontract gemakkelijk verlengd kan worden. Enkel wanneer er iemand komt opdagen die het pand voor minstens drie jaar wil huren, moeten ze plaats ruimen.

 

“Het pand zelf sprak ons enorm aan en wij zien dat hier toch veel passanten zijn. Tijdens de braderie hebben wij al heel wat bezoekers over de vloer gekregen. De mensen zijn ook blij dat er opnieuw een winkel is bijgekomen”, zegt Pelemans daarover aan de Gazet van Antwerpen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.