Media Markt van start in Makro in Sint-Pieters-Leeuw

Media Markt van start in Makro in Sint-Pieters-Leeuw

In Sint-Pieters-Leeuw is vandaag Media Markt van start gegaan in de vestiging van Makro. Die neemt in het nieuwe concept van de keten voortaan de elektronica-afdeling voor zijn rekening.

Tweede filiaal vlakbij

Ondertussen wordt er ook nog naarstig verder gewerkt bij Makro zelf, want op 18 mei moet de vestiging in Sint-Pieters-Leeuw heropend worden volgens het nieuwe concept. Tijdens de verbouwingen, blijft de winkel wel gewoon geopend voor het publiek. Tegen half juli moeten alle winkels volgens het nieuwe concept werken, met als laatste in het rijtje de vestigingen in Deurne en Alleur.

 

In dat nieuwe concept legt Makro de aandacht op drie categorieën: 'good food', 'party' en 'home', terwijl de elektronica-afdeling dus wordt uitgebaat door Media Markt. Dat nieuw concept kwam er na een herstructurering, waarbij oorspronkelijk 500 banen verloren gingen. Een deel van die werknemers kunnen nu ook aan de slag bij Media Markt.

 

In Sint-Pieters-Leeuw blijft wel de vraag wat er nu staat te gebeuren met het filiaal van Media Markt in het Shopping Pajot op de grens met Anderlecht. Het is immers afwachten of de twee filialen zo dicht bij elkaar wel kunnen overleven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blind naar de supermarkt: AH en Carrefour werken aan toegankelijkheid

23/01/2018

Een supermarkt is een doolhof als je slecht ziet. Albert Heijn neemt daarom deel aan een ‘hackathon’ om boodschappen doen voor blinde of slechtziende shoppers toegankelijker te maken, terwijl bij Carrefour in Mons medewerkers zijn opgeleid om te helpen.

Analyse: Bompard maakt slechts een beetje komaf met taboes bij Carrefour

23/01/2018

Carrefour-CEO Alexandre Bompard wond er geen doekjes om tijdens de presentatie van zijn transformatieplan: de groep staat voor een culturele omwenteling. Daarbij moeten alle taboes van tafel. Echte verrassingen blijven echter uit en over België is er voorlopig geen nieuws…

Dochterbedrijf Alibaba op weg naar België

23/01/2018

Het Chinese Alibaba bekijkt de mogelijkheid om een filiaal van dochterbedrijf Ant Financial te openen in Brussel. Dat bedrijf is gespecialiseerd in financiële producten, zoals Alipay. Een definitieve beslissing over het filiaal is er nog niet genomen.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zes Limburgse gemeenten willen handelskern versterken

22/01/2018

De Limburgse gemeenten Beringen, Bilzen, Leopoldsburg, Lommel, Maaseik en Tongeren lanceren een nieuw plan dat de handelskern in die gemeenten moet versterken Lokale handelaars zullen zelf kunnen meedenken rond de nieuwe strategie.

Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal

22/01/2018

Ceconomy, het moederbedrijf achter elektronicaketens Media Markt en Saturn, heeft een bericht uitgestuurd waarin het waarschuwt voor mindere resultaten in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar.

Back to top