Media Markt van start in Makro in Sint-Pieters-Leeuw

Media Markt van start in Makro in Sint-Pieters-Leeuw

In Sint-Pieters-Leeuw is vandaag Media Markt van start gegaan in de vestiging van Makro. Die neemt in het nieuwe concept van de keten voortaan de elektronica-afdeling voor zijn rekening.

Tweede filiaal vlakbij

Ondertussen wordt er ook nog naarstig verder gewerkt bij Makro zelf, want op 18 mei moet de vestiging in Sint-Pieters-Leeuw heropend worden volgens het nieuwe concept. Tijdens de verbouwingen, blijft de winkel wel gewoon geopend voor het publiek. Tegen half juli moeten alle winkels volgens het nieuwe concept werken, met als laatste in het rijtje de vestigingen in Deurne en Alleur.

 

In dat nieuwe concept legt Makro de aandacht op drie categorieën: 'good food', 'party' en 'home', terwijl de elektronica-afdeling dus wordt uitgebaat door Media Markt. Dat nieuw concept kwam er na een herstructurering, waarbij oorspronkelijk 500 banen verloren gingen. Een deel van die werknemers kunnen nu ook aan de slag bij Media Markt.

 

In Sint-Pieters-Leeuw blijft wel de vraag wat er nu staat te gebeuren met het filiaal van Media Markt in het Shopping Pajot op de grens met Anderlecht. Het is immers afwachten of de twee filialen zo dicht bij elkaar wel kunnen overleven.