Media Markt van start in Makro in Sint-Pieters-Leeuw | RetailDetail

Media Markt van start in Makro in Sint-Pieters-Leeuw

Media Markt van start in Makro in Sint-Pieters-Leeuw

In Sint-Pieters-Leeuw is vandaag Media Markt van start gegaan in de vestiging van Makro. Die neemt in het nieuwe concept van de keten voortaan de elektronica-afdeling voor zijn rekening.

Tweede filiaal vlakbij

Ondertussen wordt er ook nog naarstig verder gewerkt bij Makro zelf, want op 18 mei moet de vestiging in Sint-Pieters-Leeuw heropend worden volgens het nieuwe concept. Tijdens de verbouwingen, blijft de winkel wel gewoon geopend voor het publiek. Tegen half juli moeten alle winkels volgens het nieuwe concept werken, met als laatste in het rijtje de vestigingen in Deurne en Alleur.

 

In dat nieuwe concept legt Makro de aandacht op drie categorieën: 'good food', 'party' en 'home', terwijl de elektronica-afdeling dus wordt uitgebaat door Media Markt. Dat nieuw concept kwam er na een herstructurering, waarbij oorspronkelijk 500 banen verloren gingen. Een deel van die werknemers kunnen nu ook aan de slag bij Media Markt.

 

In Sint-Pieters-Leeuw blijft wel de vraag wat er nu staat te gebeuren met het filiaal van Media Markt in het Shopping Pajot op de grens met Anderlecht. Het is immers afwachten of de twee filialen zo dicht bij elkaar wel kunnen overleven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.