Meer fysieke boeken en e-books verkocht | RetailDetail

Meer fysieke boeken en e-books verkocht in derde kwartaal

Meer fysieke boeken en e-books verkocht in derde kwartaal

In het derde kwartaal zijn er volgens de boekenbarometer van CB meer e-books verkocht, maar ook meer fysieke boeken. Meer dan 6% van alle verkochte boeken zijn al e-books.

Populariteit bibliotheek.nl blijft groeien

In het derde kwartaal steeg de verkoop van e-books dan ook met 10%. Daarnaast steeg het aantal uitleningen via bibliotheek.nl ook nog eens met 63% ten opzichte van een jaar eerder. Ondertussen heeft het e-book een marktaandeel van 6,4%: 0,6% meer dan een jaar geleden. Als er enkel naar de online verkoop wordt gekeken, dan heeft het e-book zelfs een marktaandeel van 28,5%.

 

Er werden ook 2% meer fysieke boeken verkocht ten opzichte van een jaar eerder. Dat is een positief signaal voor de markt, maar op basis van de voorbije twaalf maanden is er nog altijd sprake van een daling van 0,8%. 17% van de fysieke boeken werd het voorbije jaar trouwens online verkocht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.