Meer fysieke boeken en e-books verkocht | RetailDetail

Meer fysieke boeken en e-books verkocht in derde kwartaal

Meer fysieke boeken en e-books verkocht in derde kwartaal

In het derde kwartaal zijn er volgens de boekenbarometer van CB meer e-books verkocht, maar ook meer fysieke boeken. Meer dan 6% van alle verkochte boeken zijn al e-books.

Populariteit bibliotheek.nl blijft groeien

In het derde kwartaal steeg de verkoop van e-books dan ook met 10%. Daarnaast steeg het aantal uitleningen via bibliotheek.nl ook nog eens met 63% ten opzichte van een jaar eerder. Ondertussen heeft het e-book een marktaandeel van 6,4%: 0,6% meer dan een jaar geleden. Als er enkel naar de online verkoop wordt gekeken, dan heeft het e-book zelfs een marktaandeel van 28,5%.

 

Er werden ook 2% meer fysieke boeken verkocht ten opzichte van een jaar eerder. Dat is een positief signaal voor de markt, maar op basis van de voorbije twaalf maanden is er nog altijd sprake van een daling van 0,8%. 17% van de fysieke boeken werd het voorbije jaar trouwens online verkocht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.