Meerderheid V&D-werknemers al terug aan het werk | RetailDetail

Meerderheid V&D-werknemers al terug aan het werk

Meerderheid V&D-werknemers al terug aan het werk

Minstens 7.000 van de in totaal 10.000 werknemers van V&D die bij het faillissement van de warenhuisketen hun baan verloren, zijn al terug aan de slag. Dat blijkt uit een analyse van het UWV.

Ouderen vinden moeilijker werk

Vooral jongeren onder de 25 jaar slaagden er in om snel terug aan het werk te gaan. 61% van het personeel bij V&D was jonger dan 25 jaar en vier op vijf van hen vond ondertussen al een nieuwe baan. Bij oudere werknemers is dat slechts één op vijf.

 

52% ging opnieuw aan het werk in de detailhandel, terwijl 10% de overstap maakte naar de horeca. Een aantal werknemers kwam ook terecht in de zakelijke dienstverlening (9%), gezondheidszorg (7%) of uitzendsector (6%). “Dat zoveel V&D'ers buiten de detailhandel terecht zijn gekomen, komt doordat ouderen noodgedwongen verder kijken. Zij vrezen de concurrentie met jongeren niet aan te kunnen”, zegt Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktadvies van het UWV.

 

De vakbonden reageren slechts gematigd positief op de cijfers van het UWV, vooral omdat zo weinig ouderen aan de slag kunnen. Daarnaast krijgen steeds minder mensen een vaste baan in de sector. “Bij veel werkgevers is het standaard beleid om mensen na drie tijdelijke contracten de laan uit te sturen. Onder de 23 maanden hoeft geen transitievergoeding betaald te worden”, stelt FNV-bestuurder Niels Suijker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.