Miniso opent eerste shop in Parijs

Miniso winkel in Parijs
Foto: Miniso

De snel groeiende Chinese discountketen Miniso is nu ook in Frankrijk neergestreken. Vandaag is de eerste vestiging in Parijs plechtig geopend. De retailer wil nog dit jaar twee bijkomende Franse filialen openen.

 

Nabij luxewinkels

De nieuwe outlet in Parijs is de eerste winkelopening in Europa van Miniso, sinds de succesvolle beursgang op de Amerikaanse beurs eerder deze maand. De winkel is gevestigd in de Rue de la Chaussée-d'Antin, op wandelafstand van de luxeboetieks in de Franse hoofdstad.

 

Dit jaar staan zelfs nog twee winkelopeningen gepland in Frankrijk, en Miniso wil extra locaties openen in 2021. De detailhandelaar biedt ongeveer 2.000 creatieve en goedkope goederen, waaronder huisbenodigdheden, gezondheids- en schoonheidsproducten, modeaccessoires, geschenken, kantoorbenodigdheden, maar ook voeding en seizoensproducten.

 

Miniso maakt een ronduit stormachtige ontwikkeling door. Het bedrijf werd opgericht in 2013 en intussen telt de keten al ruim 4.200 filialen in meer dan 80 landen. Eind vorig jaar kocht Blokker-eigenaar Michiel Witteveen de rechten om ook winkels van de Chinese discounter te openen in Nederland. Die zijn er ondertussen al gekomen in Utrecht en Eindhoven.