Mobiele betaaldienst Apple Pay ook in België

Shutterstock.com

Vanaf november is Apple Pay exclusief beschikbaar voor klanten van BNP Paribas Fortis, voor de andere consumenten is het nog enkele maanden wachten. Zal mobiel betalen hiermee een nieuwe impuls krijgen?

 

Betalen met de smartphone

Klanten van BNP Paribas Fortis kunnen voortaan hun betaalkaart of kredietkaart toevoegen aan hun Apple Wallet, meldt De Tijd. Dat geldt ook voor kaarten van dochterbedrijven Hello Bank en Fintro en kredietkaarten van Visa en MasterCard. In de winkel kunnen ze dan eenvoudig hun smartphone bij de betaalterminal houden om te betalen. Het systeem werkt met zogenaamde NFC of ‘near field communication’ technologie, radiogolven met een bereik van zowat tien centimeter.

 

Mogelijk geeft de komst van Apple Pay nieuwe impulsen aan mobiel betalen in België. Het is nochtans niet de eerste mobiele betaaldienst op de Belgische markt: concurrent Google Pay is hier al een tijdje beschikbaar. Daarnaast zijn er mobiele betaaldiensten die met andere technologie werken, zoals het scannen van een QR-code bijvoorbeeld, wat wel iets omslachtiger is. Denk bijvoorbeeld aan betaalapps als Glase (het vroegere Seqr) of Payconiq, dat dit voorjaar fuseerde met Bancontact.