Hema sluit weer aan met positieve resultaten

Mooie omzetgroei voor Hema

Mooie omzetgroei voor Hema

In het tweede kwartaal van 2016 heeft Hema opnieuw positieve resultaten weten te boeken. Zowel de netto-omzet als de vergelijkbare consumentenomzet maken een mooie sprong voorwaarts ten opzichte van een jaar eerder.

Succes internationaal concept

De netto-omzet voor het tweede kwartaal steeg met 3,9% naar 277,8 miljoen euro, de vergelijkbare consumentenomzet steeg met 2,6% ten opzichte van een jaar eerder. Het is ondertussen al het zesde kwartaal op rij dat de consumentenomzet stijgt. De genormaliseerde EBITDA maakte een sprong van 42,9% naar 21,9 miljoen euro. De brutomarge steeg dan weer van 42,1 naar 44,1 procent.

 

“We zijn tevreden over de omzet- en margeontwikkeling en de stijging van het genormaliseerde EBITDA in het tweede kwartaal van 2016. Onze internationale winkelformule is zeer populair bij klanten. Om die reden zijn we in Nederland begonnen met het testen van dit succesvolle winkelconcept. Ook op het gebied van e-commerce hebben we belangrijke stappen gezet. In alle landen hebben we een vernieuwde website en webshop geïntroduceerd”, aldus CEO Tjeerd Jegen.

 

In Nederland groeide de omzet met 2,3%, terwijl in België en Luxemburg er een kleine groei was van 0,8%. In Frankrijk maakte Hema ten opzichte van een jaar eerder een grote sprong en groeide het met 23,7%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.